HØST: Høsten har senket seg over seilbåtmarkedet. Svak kronekurs gjør det ikke enkelt å være seilbåtimportør for tiden.
MEST STABIL: FjordSailing AS, som importerer Hanse- og Dehler-modeller kan vise til den mest stabile driften gjennom de fire siste årene.

Høstlig i seilbåtmarkedet

Pilene i seilbåtmarkedet peker litt nedover igjen. Den ventede økningen i nybåtsalget er uteblitt. Årsaken er fallende priser i bruktmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Det som for et halvt år siden så ut som en begynnende oppgang  i seilbåtimporten, er blitt til en svak nedgang i stedet. De siste månedene viser statistikken en nedadgående trend; rundt et nivå på 20 importerte båter per måned. Fortsetter denne trenden året ut, vil den samlede importen i 2015 bli nær identisk med tallet for 2014, det vil si 243 importerte seilbåter.

I tillegg til å publisere statistikk for antall importerte seilbåter, legger Statistisk sentralbyrå (SSB) også ut tall som gjør det mulig å beregne prisutviklingen. Det siste halvåret viser statistikken en uvanlig kraftig økning i prisnivået. Prisene i august var hele 30 prosent over prisnivået ved årsskiftet 2014/15. Dette har etter alt å dømme med den kraftige svekkelsen av norske kroner mot euro, som er skjedd det siste halvåret. Erfaringsmessig vil en økning i kronekursen med 10 prosent gi fem prosent dyrere seilbåter.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER