Sikkerhet

KALDT: Ulrik Rustad lå ca. 20 minutter i det 1,5 grader kalde vannet, og han var godt fornøyd med tørrdrakten. – Den var varm og god, men jeg frøs veldig på fingrene, sier han.
VARMEDRAKT: Survival One-drakten har normalt en levetid på 3–5 år ved daglig bruk og vaskes på 40 grader.
AIS-SENDER: Kannad AIS Safelink R10 har innebygd 50 kanals GPS for nøyaktig lokalisering av MOB-personen. Den sender posisjonen som et nød-AIS-signal i minimum 24 timer til alle AIS-mottagere. De angir posisjonen direkte i kartet. Sender i minimum. ...

Når vannet er kaldt og minuttene teller

Overlevelsesdrakter, redningsvester og elektronisk sikkerhetsutstyr redder liv, men er ikke alltid egnet til å jobbe i. Vi har vært med på test av tre produkter som ivaretar sikkerheten.

Publisert Sist oppdatert

Et sikkerhetsplaggs fremste funksjon er å sørge for sikkerheten til den som bruker det. Dessverre er det slik at sikkerhetsaspektet ofte går på bekostning av komforten, og ofte synker komfortaspektet proporsjonelt med at sikkerhetsaspektet øker. Resultatet er at man fort ender opp med å ta av seg utstyret eller plagget når det blir tungt eller varmt, om så «bare» for en liten stund. Men en liten stund kan være nok til å falle over bord.

– Å få folk til å gå med sikkerhetsutstyr og livreddende tøy på seg er en utfordring, nettopp fordi det er tungt, varmt og gir mindre bevegelighet, sier Ole Morten Wenaas, salgssjef i Aviation and Survival Support (A-SS).

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER