OPTIMIST: Optimistjollen er båten de fleste unge blir introdusert til seilsporten gjennom. Uffe Tomasgaard synes seiling er morsomt!
MANGELFULL DELTAGELSE: Et tidlig tidspunkt mener Jørgen Gundersen og Rune Elverum får ta hovedskylden for at det var lav deltagelse på reningsleiren Frostbite i år.
LOKALT FOKUS: Lederne i Soon Seilforening er positive til Norges Seilforbund om å styrke lokal seiling. Det vil bidra til å få flere til å seile og på sikt skape flere gode seilere.
NY BOK: «Seil Optimistjolle!» er en helt ny opplæringsbok for de yngste seilerne.
LASER: Peer Moberg mener at seilNorge bør konsentrere seg om Laser i tre varianter, Laser 4.7, Radial og Standard, som enmannsjolle-alternativ etter Optimist.
MER LEK: Per Christian Bordal mener seilerne bør få et mer allsidig tilbud enn hva tilfellet er i dag.
REISER: Stein F. Andresen er positiv til NSFs lokale initiativ, men mere det ikke er noe problem med utenlandsreiser og norgescup.

Mer lokal moro

– Jeg tror seiling har et kjempepotensiale. Der det er ildsjeler som drar i gang, ser vi at det blir aktive miljøer ganske raskt, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbund vil ta grep for å øke rekrutteringen til seiling. Det er blant annet lagd en ny bok for nybegynnere i Optimistjolle, og det er produsert reklamemateriell som seilforeningene kan bruke overfor skoler og i nærmiljøet for å tiltrekke seg interesse. Meningen er at det skal bli lettere å rekruttere nye seilere, og at flere som begynner, også skal fortsette.

Mer lokal seiling

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER