Bruktbåtpriser

PRISBEVISSTE: Bruktmarkedet er stort og kjøperne er prisbevisste.
TUNGT: Antall brukte skøyter er høyere i år enn i 2010. Antall seilere som ønsker å kjøpe seg en livsstil, minker.
UNDER MILLIONEN: ? Det er størst interesse for båter under en million kroner og med hovedvekt på båter under kr 500 000, sier Jon K. Ebbestad.
STORT TILBUD: Bavaria dominerer bruktbåtmarkedet. Nå har prisene også sunket under en halv million kroner for en ti år gammel 32-foter.
RASK OG BILLIG: Veldig mange First 40.7 kom på markedet samtidig, noe som gjør at prisen har falt. Nå kan du få en båt med grunn kjøl til under 700 000 kroner.
POPULÆR: Comfortina 32 har mange av de egenskapene en familie verdsetter. Det har ført til at prisen har holdt seg bra. Du får en fin båt for under 300 000.
HØYT PRISET: Hanse holder seg godt i pris. De seks Hanse 400 som ligger ute til salgs, har en snittpris på 1,15 millioner kroner.

Nesten friskmeldt bruktbåtmarked

Prisene har falt, men de ser ut til å stabilisere seg. Båtkjøpere finnes, men de er meget prisbevisste. Dette mener bransje-ekspertene.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet har foretatt en undersøkelse av hva slags seilbåter som ligger ute til salgs i september i de tre siste årene. I år er det litt færre båter til salgs på finn.no enn det var i fjor og nedgangen er ca. ti prosent. I forhold til i 2010 på samme tid er antall båter til salgs litt høyere. Fremdeles er omlag ti prosent av de annonserte båtene Bavariaer, og slik har det vært de tre siste årene.

Vi har også notert oss priser på mange kurante annonserte båter, og ved å sammenligne disse prisene, er konklusjonen at prisfallet har stagnert siden 2011. Da lå prisene et godt stykke under 2010.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER