Delphia 31

DELPHIA 31
STOR: Innredningen er fornuftig og ståhøyden er god. Sittekomforten i salongen kunne vært bedre. Griperekkene virker solide. Det er mulig å blende vinduene.
MAT: Byssa har en stor kjøleboks og én skuff. Det er også kun én vask. Det er greit med lufting via en ventil i overbygget.
NAVIGASJON: Kartbordet er i enden av salongen, og navigatøren blir sittende med ryggen i fartsretningen. Løsningen er plassbesparende.
FORUT: V-køya har en pute som både fungerer som sete, men som kan heves til å omgjøre køya til en dobbeltkøye.
WC: Badet på Delphia er ikke helt på høyden i forhold til sine konkurrenter, men båten er voluminøs i forhold til gårsdagens båter.
REV: I frisk vind må seilene reves. Innrullet forseil er lite effektivt.
COCKPIT: Grei sitteplass ute. Løygangen som kan taes vekk med et håndgrep er fin. Båten kunne gjerne vært utstyrt med rorkult.

En smart utfordrer

Delphia har et godt omdømme, men har hengt noen år bak i produktutvikling. Deres nye 31-foter er imidlertid på høyden med konkurrentene når det gjelder design, løsninger og pris.

Publisert Sist oppdatert

Polske Delphia har et godt omdømme i Skandinavia, og det er ikke uten grunn. Den svenske importøren Torbjörn Johansson har jobbet tett med verftet, og han har i stor grad påvirket det til å utvikle båtene slik vi ønsker dem. Nå har Delphia tatt frem en smart og kompakt turseiler som er litt biligere enn Bavaria Cruiser 33 og Hanse 325. Litt mindre er den riktignok.

Delphia-båtenes styrke er at de ikke fremstår som masseprodukter som Hanse og Bavaria der lav pris er prioritert. Delphia-båtene har mer til felles med båter fra Norden. Likevel har Delphia klart å konkurrere på pris takket være lavere arbeidskostnader. Windy flytter nå eksempelvis all produksjonen fra Norge til Polen, men kvaliteten skal opprettholdes. På flyttingen sparer de 250 000 kroner på å produsere en 31 fots motorbåt i Polen i forhold til å bygge den i Norge.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER