Årets Båt i Europa

Dascat 1495, Comet Cat 36 og Dragonfly 25 er nominert til Årets Båt i Europa.
FLERSKROG: Dragonfly 25 er en båt for seilopplevelser. Heng den bak bilen og oppsøk unike seilsteder.
TYP HIER DE BESCHRIJVING en Naam Modellen-voor en Achternaam, ook Bezienswaardigheden: (naam museum, monument, gebouw etc.)
RASK: Dascat 1495 er en katamaran for folk med dårlig tid, men med komforten en båt med to skrog gir.
Waterkampioen Opnames van de voor de European Yacht of the Year 2015-2016 genomineerde boten in La Rochelle
STOR: Om du ønsker en kompakt katamaran, så er CometCat 37 unik.
Waterkampioen Proefvaarten met de de genomineerde jachten voor de Eupese Boot van het Jaar in Santa Margherita die Ligure

Lesernes kåring – flerskrogsbåt

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  23. januar. Frem til da kan Seilas’ lesere stemme på sine favoritter. Vi starter med flerskrogsbåtene.

EYOTY_2015_26390.psd

Dazcat 1495 er en lettbygget katamaran fra England. Når vi seilet båten ut fra La Rochelle i September, hadde båten fremdeles Fastnet Race-klistremerket i baugen. Det lille verftet bygger avansert, og kan spesialtilpasse båten. Verftet gjør alt. Tegner og bygger. Dazcat 1495 har et lavt overbygg, og salongen er ett trinn ned fra cockpit. Byssa er plassert i styrbord sideskrog som gjør salongen større samt at folk i bysa er på øyenivå med dem som sitter i salongen.

 

Dragonfly 25 er en trimaran fra Danmark. Båten følger verftets oppskrift, men har fått tidsriktig negativ vinkel på baugen på sideskrogene. Disse sideskrogene kan vinkles inn, slik at båten kan settes på henger, eller får plass i en vanlig bås i havna. Vi testet Dragonfly med høy rigg, som gjør båten lynkjapp, selv i lett vind, men øker også prisen. Dragonfly 25 er innredet, og har køyer for to voksne og to små barn. Køye i forpiggen er for smal for to voksne.

 

CometCat 37. Italienske Comar Yachts har startet å bygge katamaraner. CometCat 37er faktisk unik. Etter at Mahe 36 forsvant fra markedet, så er CometCat 37 i dag den mest kompakte turkatamaranen på markedet. Båten er bygget lett, og seiler rundt det meste av konkurrenter. Testbåten hadde ekstra store motorer, og gikk 11 knop på full fart. Med en marsjfart på 9 knop blir distanse korte.

Salongen er liten, men det gjør cockpiten større. Båten har noen smarte innredningsløsninger.

 

Du finner alle de nominerte båtene her.  

LES: Årets båt viser trendene

23 av de mest spennende seilbåtnyhetene er blitt prøveseilt. Båtene blir mer like, men de representerer rikelig med nytenkning.

 

 

Create your own user feedback survey

#MC150981
OPDRACHT NR ( MET # )
OPDRACHT NR ( MET # )
ENKLERE: Selvslåer er inn også i Middelhavet. Her på Solaris 50