Ny teknologi

Bedre seil fra Italia

Banks Sails har utviklet ny seilteknologi som skal gjøre alt fra turseil til regattaseil bedre. Seilene blir lansert under messen i Dusseldorf. 

Publisert Sist oppdatert
SEILER: Paolo Semeraro er seilmaker, båtbygger og har utviklet ny seilteknologi.

–Tro meg. Dette vil forandre måten vi lager seil. Tur, regatta, liten eller stor, det spiller ingen rolle. Slik presenterte Paolo Semeraro sin nye teknologi på Facebook.

Båtbygger, seilmaker og regattaseiler

Det er italieneren Paolo Semeraro som står bak teknologien, og han er over av begeistring over sin nye teknologi. Semeraro deltok i OL for Italia i 1984 og 1988, og har også seilt America’s Cup. Han har mange jern i ilden. Ved siden av å lede Banks Sails, har han også satt opp egen fabrikk for å produsere membranseil for andre seilmakere. Ikke nok med det. Italieneren har også startet eget verft og utviklet Noe 400, en 40-foter som gjør det bra under ORCi i Middelhavet. 

Les om Noe 350 som er på tegnebrettet.

Sterkere og lettere

Paolo Semeraro  har lekket bilder av den nye teknologien, men vil foreløpig ikke ut med hverken pris eller hvordan seilene blir produsert. De nye seilene ligner Norths 3Di, men italieneren mener det er forskjeller. Ut fra bildene ser det ut som at seilet er bygget mer opp som et tradisjonelt membranseil, men uten film. 

– Jeg mener at vår seil er bedre enn North 3Di, fordi de er lettere og mer stabile i det lange løp, forklarer Semeraro til Seilas.

Ulike fiber

LES: Skal bli nummer en igjen

Incidence Sails satser høyt, og lanserer ny teknologi på messen i Paris.

 

 

NEO: Membrane Raw seilet er alt testet på Paolo Semeraros Neo 400.
IMOCA: Yann Elies seilte med North 3Di forseil og Incidence DFI forseil.
3DI: I Volvo Ocean Race bruker fem av seks båter North Sails 3Di. Snakk om solid testbenk.
FLATT: Spileposer og forsterkninger er integrert i seilet. Det skal gi minimalt med vindmotstand.