FORNØYD: Thomas Nygaard har vært igjennom en lang prosess for å få en båt som oppfyller alle hans ønsker og krav. Det fikk han ved å kontakte en båtkonstruktør.
SJØSATT: «Cheetah» kom på vannet i høst, men trengte vinteren på å bli helt ferdig.
OPPFØLGING: Innredningen er tilpasset ved bruk av enkle materialer for å få målene perfekte. Nygaard har hatt hyppige besøk på verftet under hele byggeperioden. Her sammen med kone, båtbyggger og konstruktør.
AVANSERT: Nanni var den eneste som kunne levere en motor tilpasset moderne båtbruk som utnyttet litiumbatteriene. Det sparte Nygaard en kostbar generator.
LØFTBAR: Kjølen kan løftes for å redusere seilingsdybden. Det gjør skjærgården tilgjenglig.
SKROG: Skroget blir bygd opp som en trebåt hvor planker er byttet ut med skum. Dette er så bakt inn i glassfiberarmert epoxy med vakuumteknikk. Treskjelettet blir fjernet underveis.
SOL: Cockpiten skal fungere både i varmen, og på havet. Det er god plass bak rattene.
GDANSK: «Cheetah»på vannet i byen der den er bygget. Til sommeren skal båten seile på Middelhavet.
HÅNDVERK: Byggherren er godt fornøyd med arbeidet. Verftet behersker en rekke ulike hådverk, og er dyktige til å finne løsninger.
PLANØSNING: «Cheetah» får tre lugarer og to bad. Byssa er plassert foran salongen. Kjølkassen til senkekjølen blir som en smal bardisk.

Bygd i Polen til halv pris

Thomas Nygaard har forsøkt å finne drømmebåten i snart 10 år – uten hell. Nå blir den bygd i Polen til nesten halv pris.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg får en båt hvor jeg kan krysse av i alle rutene på ønskelisten, og prisen ble svært hyggelig, forklarer byggherren, Thomas Nygaard.

Båten kom på vannet sent høsten 2015, men vil først bli overtatt til våren. Den er blitt én sesong for sent ferdig, men Nygaard er fornøyd. Det virker som veien frem også har gitt ham stor glede. Båten beskriver han som en blanding av Oyster og Grand Soleil, men utseendemessig ligger den tettest opp mot Contest.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER