Contest Yachts

CONTEST 84 CS: det nye flaggskipet til Contest Yachts på 84 fot skal etter planen seile i 2018.

Nytt, nederlandsk flaggskip

Nederlandske Contest Yachts er en av de største produsentene av store havseilere i Europa. Nå tar verftet skrittet helt opp i yacht-klassen med stt nye 84 fots flaggskip, Contest 84 CS, som lanseres i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Det 26 meter store flaggskipet er tegnet av det kjente naval architects-firmaet Judel/Vrolijk i Tyskland og er en videreføring av de kjente Contest-båtene som har hevdet seg godt i markedet for langturseiling.

Contest-båtene bygges etter Lloyds’ krav og bygges både for nye liebhavere og Contest-eiere som ønsker en større og mer komfortabel, havgående båt.

84-foteren er godt utstyrt og kan seiles med en eller to personer, men har plass til 10 gjester fordelt i fem lugarer i tillegg til et mannskap på fire i to mannskapslugarer. Mannskapet får dessuten en egen, adskilt, bysse og salong forut.

Eierlugar forut eller akter

Eieren kan velge mellom en eierlugar, «master suite», forut eller akter. Ellers er det mange valgmuligheter når det gjelder innredningen av båten. Her er det derfor snakk om skreddersøm for eiere som har spesielle ønsker og krav til drømmebåten.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

AKTER: Contest 84 CS med eierlugaren akter.

Innredningen er det for øvrig Wetzels Brown Partners I Amsterdam som har fått ansvaret for i denne båten. De var også med da Contest 72CS ble lansert I 2012.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

FORUT: Contest 84 CS med eierlugaren forut.

Foruten den store eierlugaren er det fem gjestelugarer I båten, slik at det er plass til ti gjester. I tillegg er det to mannskapslugarer med plass til et mannskap på fire. Mannskapet har også en egen salong og bysse.

Båten er bygd I kompositt med med vakuumteknikk som verftet nå har anvendt i 20 år. Det gjør båten både sterk og godt isolert for støy og temperatur.