Hurum Trebåtfestilval

KLASSISK: 12mR «Magda» var raskest gjennom vannet, men «Erna Helena» vant regattaen i Hurum på korrigert tid.
IDYLL: Sætre ligger i smørøya av Indre Oslofjord. Bystranden var en del av festivalområdet. Deilig med en dupp i når luften måler tett opp mot 30 grader.
REGATTA: Skøytemiljøet har lagt sin årlige regatta til festivalen. Det ble tett med tungmanøvrerte båter på linjen.
SEIER: «Manita» var raskest av skøytene, og var første båt over målstreken lørdag.
SEIER: «Lydia» var raskest av treseilerne i den lille klassen.
MILJØER: Festivalen bringer ulike trebåtmiljøer sammen. Det legges opp til turer med hverandres båter.
INNSATS: Festivalen er avhengig av frivillig hjelp. Det gir hyggelige priser, både for trebåtfolket, og publikum. Det kommersielle trykket er fraværende.
SAMMENSLÅING: Ordføreren i Hurum inviterte ordføreren i Asker på seiltur. Begge er glade i båtlivet. En sammenslåing av Hurum, Røyken og Asker vil bli en kommune som kan by på det meste for båtfolket.
MER: Festivalen byr på også veteranbiler, samt en rekke aktiviteter for barn, samt konserter.

Sola glitret i blanke skrog

Trebåtfestivalen i Sætre i Hurum dukket opp i 2015 som et av mange forsøk på å samle trebåtfolket til en ny festival. Allerede nå kan det fastslås at Sætre er blitt en stor og viktig trebåtfestival.

Kommunen i Sætre på Hurumlandet innså allerede i fjor at Trebåtfestivalen var noe som passet godt der ute på Sætre. Det lille tettstedet tvers over Drøbak der Oslofjorden er på sitt smaleste, har lenge vært en lite kjent «sørlandsperle» blant båtfolket i Oslo og omegn. Havnen er god og godt beskyttet i all slags vær, og i butikkene, som ligger bare noen meter fra havnen, får man alt man trenger som båtturist. Det er flere gode spisesteder, og man kan bade i sjøen fra en hvit sandstrand inne i havneområdet.

Alt dette visste Peter Ennals godt, ettersom han for flere år siden etablerte seg med hus ute i kystkommunen. Ikke så rart at Peter derfor lyktes med en ny trebåtfestival i hjemkommunen. Ingen i Norge har et bedre nettverk innenfor det klassiske båtlivet enn ham. Peter er også en mester i å få med lokalmyndighetene på sine prosjekter, og han har hele Klassisk Treseiler Klubb, KTK, i ryggen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER