SEILER: ClubSwan 50 følger opp suksessen til ClubSwan 42 og ClubSwan 45, men denne er langt mer ekstrem.
RIGG: Masten er flyttet langt bak, som gir et stort fortriangel. Det gir mer futt i fokka, og skper en større avstand fra masten til gennakeren.

ClubSwan50 seiler

Nautor Swan satser på en en-type regattabåt på 50 fot. Første båt er solgt til Sverige.

RIGG: Masten er flyttet langt bak, som gir et stort fortriangel. Det gir mer futt i fokka, og skper en større avstand fra masten til gennakeren.

ClubSwan50 er blitt en ekstrem båt. Designer Juan Kouyourndjian fikk oppdraget om å utvikle en ektremt rask båt, om var enkel å utnytte fartsegenskapene. Båten er bygget avansert med karbon, og veier bare 8,5 tonn, hvor 3,4 sitter i den 3,35 dype kjølen. Båten er bygget slik at alle skal bli nøyaktig like. 

Båten har forseil på rull. Den dobbelt akterstag, men disse skal kun brukes i mye vind. 

Dagseiler

Båten har mye tilfelles med TP52, men ClubSwan 50 kan også brukes til turseiling. Den har i hvert fall innredning for fire personer. Den blir av verftet beskrevet som week-end sailer. Salongen er stor, og det er plass til en øl for hele mannskapet. innredningen kan også gjøres om til en funksjonell lay-out for havseilas.

Masten står på dekk, men har ingen støtte rett under. Masten står på en karbonbjelke med to søyler inn mot hovedskottet. Det gir en mer åpen innredning.

Til Middelhavet

Dessverre får ikke svensken vist frem båten sin i hjemlige farvann denne sommeren. Båten skal til Middelhavet hvor den skal seilas Rolex Swan Cup, og andre prestisjefulle regattaer. 

Swan har utviklet et regattaopplegg for eierne av disse båtene som gjør det mulig å seile på et høyt nivå til en moderat pris. 

EKSTREM: Båten har to små ror. Formen er hentet fra finnene hos hvaler.