Garcia 60 Exploration.

TØFF: Et bilde av båten røper mye: Lang vannlinje, rett baug, store ventiler i skrogsidene gir lys og utsikt fra salongen og lugarene,  To forstag med rulleseil og et kraftig moderne storseil med slabrev, et kraftig baugspryd som gjør det enkelt å ...

Ekspedisjonsyacht i XL-størrelse

Exploration-serien startet med at Garcia-verftet bygde drømmebåten til Jimmy Cornell. Det ble 45 Exploration. Nå kommer enda en oppfølger på hele 60 fot. Garcia 60 Exploration.

Publisert Sist oppdatert
LANG: Konseptet kler et langt skrog.
INNREDNING: 60-foteren får tilsvarende planløsning som 52-foteren, men byssa er flyttet akterover.
VELBYGD: Både Garcia 45 Exploration og 52 Exploration har blitt nominert til Årets Båt i Europa. Her er 52-foteren.

Det begynner å bli mange «ekspedisjonsfartøyer» på markedet nå. Særlig er det stor interesse for tøffe langturbåter som tåler både polarstrøk og hardt vær.

Det franske Garcia-verftet har allerede blitt godt kjent internasjonalt for sine moderne langturbåter Garcia 45 Exploration og 52 Exploration. Disse båtene er konstruert for fjerne farvann langt mot nord og sør, og appellerer til erfarne seilere som vil oppdage nye fjerne reisemål og farvann. I disse dager lanserer Garcia Yachting et nytt flaggkip, «Garcia 60 Exploration ». en større utgave av 44- og 52-foterne.  Tegningene ble offentliggjort under Nautic de Paris-messen som holdes nå.

Les test av Garcia 45 Exploration her.

Flere varianter

60-foteren bygges i flere utgaver og varianter. Du kan blant annet velge mellom to, tre eller fire kabiner. En av dem har en kjempestor eierkabin akter, men de fleste vil nok velge to dobbelkabiner i akterskipet og en eller to foran masten. Båtens pantry er stor og velutstyrt som et moderne kjøkken på land.  Cockpiten byr på komfort og trivsel så vel i tropesol og rolig sjø som i arktisk kulde og storm.

Det er den kjente franske marinearkitekten Berret Racoupeau som har konstruert båten.

Det er ikke plass til å beskrive båten slik den fortjener i en kort artikkel. Vi kan    bare fastslå at hele skuta virker meget gjennomtenkt og fornuftig. 

Les mer om Garcia 52 Exploration her.

 

Noen data

Lengde overalt 19,50 m, bredde 5,4 m, dypg. 3,65/1,50 m, Seilareal 90 kvm, Motor 180 hk.  Mer informasjon finner du på verftets webside:  www.garcia-yachting.com