ÅRETS BÅT 2019

SPESIELLE SEILBÅTER: Sporty kjølbåt: RS 21 er en 21-fots kjølbåt som er rettet mot seilforeninger. Båten har spreke linjer og en effektiv rigg, men samtidig en stor cockpit. Den kan også utstyres med en elmotor.
SPESIELLE SEILBÅTER: Lukuriøs dagseiler: Saffier har tenkt nytt med SE 37 Lounge. Båten har en ny cockpitløsning der rattene er flyttet frem, og med sitteplasser bak. Med et lettdrevet skrog og en effektiv rigg, byr båten også på spenstige ...
SPESIELLE SEILBÅTER. Mini Transat med bare storseil: Verftet Espace Vag beskriver seg selv som en produsent av seilende fiskebåter. Verftet er kjent for å produsere båter med bare storseil. Ikone 6.50 har denne løsningen, men kan også leveres med ...
SPESIELLE SEILBÅTER: For det enkle livet: Aira 22 fra Nederland er en enkel og prisgunstig seilbåt. 22-foteren kan trailes, og har en enorm cockpit. Båten har plass til mye bagasje, og vil være perfekt for å seile fra øy til øy langs kysten med telt ...
SPESIELLE BÅTER: For roere: Lite Boat XP er egentlig en robåt med kabin, som også har seil. Båten er perfekt for ekspedisjoner, og prototypen ble brukt i den svenske skjærgården sommeren 2017. Det lettdrevne skroget gjør det mulig å seile over 10 ...
PERFORMANCE CRUISERS: Lekkert fra Sverige: Arcona har vunnet før med sin 43-foter, og det er nettopp denne modellen som nå blir erstattet med en ny. Arcona har modernisert skrog og rigg, men beholdt den klassiske svenske innredningen med lette ...
PERFORMANCE CRUISERS: Spennende fra Italia: Grand Soleil holder et høyt utviklingstempo, og lanserer en allsidig 48-foter. Båten leveres i to utgaver, i karbon eller glassfiber, avhengig av kundens behov. I karbonversjon blir dette en svært potent ...
PERFORMANCE CRUISERS: Dansk suksess: X46 følger opp X49, og tilbyr mye av det samme, bortsett fra jollegarasje. Verftet har fått et mer italiensk preg på interiøret, uten at det går på bekostning av seilegenskapene.
FAMILIETURSEILERE: Frekk fransk: Oceanis 46.1 arver oppskriften fra 51.1. Båten har mer seil i forhold til størrelsen enn 50-foteren, en mer egnet størrelse markedet. 46-foteren er tegnet av Finot-Conq.
FAMILIETURSEILERE: Solid og praktisk: Hallberg-Rassy 340 er en stor 34-foter. Den gir kvalitet og praktiske løsninger for båtkjøpere som klarer seg med to lugarer. 34-foteren har egenskaper som en større båt, men har en mer håndterbar størrelse.
FAMILIETURSEILERE: Mer plass: Dufour 390 vil bli en aktuell modell, både for charter og for eiermarkedet. Som charterbåt tilbyr den tre lugarer og tre bad, som er helt unikt i denne størrelsen. For private kjøpere er det mer aktuelt med større ...
FAMILIETURSEILERE: Den franske ideen: Mojito 1088 er en 36-foter med tre lugarer og jollegarasje. Samtidig er den lett bygget, og har mye seil. Videre har den en svingkjøl som gjør det mulig å seile inn på grunt farvann.
FAMILIETURSEILERE: For rastløse: Swallow Coast 250 er en 25-foter som tåler en kraftig påhengsmotor. Tross fokus på motor, er båten bygget som en seilbåt med karbonmast og effektive seil.
LUKSURIØSE SEILBÅTER: Østerriksk luksus: Sunbeam 46.1 blir spekket med gode løsninger, og forventes å holde en høy kvalitet. Linjene stemmer, og seilegenskapene bør også holde høy klasse.
LUKSURIØSE SEILBÅTER: Dekksalong fra Frankrike: Wauquiez Pilot Saloon 42 har en opphøyet salong, men linjer som tilsier noe helt annet. Båten har en svært eksklusiv innredningsstil. Den skal også prestere på vannet.
LUKSURIØSE SEILBÅTER: Stort fra Sverige: Hallberg-Rassy tar ideene fra 44-foteren opp i størrelse, og lanserer en 57-fots sentercockpit-båt med to ratt for første gang.
FLERSKROGSBÅTER: Utfordrer Lagoon: Astrea 42 er en allsidig katamaran med en rekke løsninger avhengig av bruk.
FLERSKROGSBÅTER: Prisgunstig trimaran: Astus samarbeider nå med designkontoret VPLP, som har løftet produktene, samtidig som de prisgunstige løsningene er beholdt. Astus 20.5 har skyvbare sideskrog og soveplass til fire personer.
FLERSKROGSBÅTER: Kompakt katamaran: Aventura 34 er konstruert av franske Samer Lasta og bygget i Tunisia. Designeren har klart å følge normen for moderne katamaraner, og krympet den ned i rekordkompakt størrelse.

19 nominerte båter

19 nyheter er plukket ut og vurdert som kandidater til Årets Båt i Europa – de heteste nyhetene for 2019.

Publisert Sist oppdatert

Nominering av Årets Båt i Europa er en interessant, men utfordrende jobb. Juryen, bestående av journalister fra 13 forskjellige båtblader i Europa, har samlet inn nyheter som vi presenterer og vurderer i et felles jurymøte. Ut fra en liste på over 50 nyheter har vi plukket ut 19 nominerte båter, inndelt i fem ulike kategorier; familieturseilere, luksuriøse seilbåter, performance cruisers, flerskrogsbåter og spesielle båter.

Utvidet gruppe

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER