Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Jon Winge aktuell med flere bøker: Travel forfatter med internasjonale oppdrag

At det  ledende britiske forlaget Wiley Nautical har engasjert Jon Winge til å skrive om krisehåndtering i forlagets populære serie om ulike maritime temaer, er uten tvil en fjær i hatten for den norske journalisten.

Trådløse nyheter: Nye, rimelige vindinstrumenter

Tacktick, elektronikkprodusenten som er spesialist på trådløse instrumenter, kommer nå med rimelige vindinstrumenter. Mn30 skal favne de som er interessert i en enkel, funksjonell og rimelig løsning – trådløst.

Navico-avtale gjør dem størst i Norge: ProNav AS blir Navico-distributør

Egersund-bedriften ProNav blir 1. februar norsk distributør av Navicos omfattende produkt-rekke og blir derved Norges største distributør av maritim elektronikk.

J/97 – halvferdig nyhet i Paris: Skrog-klar og potent lillesøster

J/Boats nyeste modell, J/97, ble utstilt for første gang i Paris i desember, men  både der og i Düsseldorf ble båten vist uten innredning. Til våren vil den imidlertid være klar.

Stolte dansker i Düsseldorf: Elvstrøm lanserer ny seil-teknologi

I Düsseldorf presenterte Elvstrøm for første gang sin helt nye seil-teknologi de har gitt navnet Epex. Ved hjelp av vakuumtrykk kan de nå laminere trådene i seilet fast til membranduken.

Formene kjøpt fra konkursbo: Pronavia-båtene får forlenget liv

Det ser ut til at Pronavia-båtenes fremtid er sikret. Det svenske firmaet N-Yachts in Scandinavia har kjøpt formene til båtene. Verftet bygger fra før den norsk-initierte N-Yachts 41 – nå omdøpt til Norlin 411.

Tre nye modeller klare for lansering: Massiv Moody-satsing i sprikende retning

Finanskriser til tross, det virker ikke som om Moody Yachts, som eies og driftes av det tyske Hans-verftet, velger en forsiktig linje. Tre nye modeller blir nå presentert.

Satser i nedre sjikt: Ny Jeanneau-modell med mange valgmuligheter

Til messen i Düsseldorf i 2009 som åpner fredag vil Jeanneau presentere sin aller nyeste modell; Jeanneau Sun Odyssey 33i. Båten erstatter sannsynligvis Sun Odyssey 32i og tetter hullet mellom 30- og 36-foteren i Jeanneau-programmet.

Ukens bruktbåt: Hanse 411: – Fin, velseilende og med god ytelse

Hanse 411 er tegnet av Judel/Vrolijk og ble lansert i 2001. Da SEILmagasinet prøveseilte båten var en av kommentarene: «Noe av det aller hyggeligste med båten er at den ikke er overvettes dyr.» Hanse 411 er ukens bruktbåt.

Veivalget for Uke 2 ga denne retningen:: Masten bør kunne få stå oppe når båten står på land

Det var et solid flertall i favør av at en seilbåt må kunne stå på land med masten oppe. Tre av fire mener dette. – Det er ikke masten som er årsaken til at båtene velter, men for dårlig understøttelse av båtene, var det flere som mente.

Bavaria 47 Cruiser følger opp 43-foteren: Innovativt og smart i ny stil

Under Paris-utstillingen rett før jul viste det tyske Bavaria-verftet frem oppfølgeren til Bavaria 43 Cruiser. Ved siden av å være en stor 47-foter, utmerker Bavaria 47 Cruiser seg med flere innovative og fornuftige løsninger.

Veivalget: Bør seilbåter kunne få stå på land med masten oppe?

Flere seilbåter har i løpet av det siste året veltet mens de har stått i opplag på land. Felles for uhellene er at båtene har stått med masten oppe. Det har igangsatt en diskusjon om seilbåter i det hele tatt bør ha masten oppe når de står på land. Hva mener du?

Får spenstigere seilegenskaper: Nye Lagoon 421 med fathead-storseil

Mer seil og bedre seilegenskaper – det er hovedingrediensene i endringene når katamaranen Lagoon 420 nå blir til Lagoon 421.

Nyhetsbrev

Gå til toppen