Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Bedre i ny drakt

Bavaria Cruiser 37 er langt mer enn bare nye vinduer og doble ratt. Vi seilte nyheten i Nederland i sommer og fant overraskende forbedringer.

Holder utstyret vann?

Når du skal handle båtutstyr med elektronikk, blir du møtt med begrepet IP-klasse. De fleste vet at dette har noe med hvor vanntett produktet er, men hva forteller egentlig IP-tallet?

I lufta på kryss

Team New Zealand bruker nå foilene også på kryss. Vinden over dekk er nesten 50 knop. Se film.

Nydelige seilbåtmodeller fra Grimstad

Ekteparet May og Helge Bendixen lager modellbåter som til minste detalj er kopier av orginalen. Flere kjente norske seilbåter er foreviget av modellverkstedet.

Maxi lever videre

Pelle Petterson fronter Maxi i tiden fremover, tross for at båten nå bygges i Polen. Her er bilder av første båt fra Delphia.

Beneteau med nytt konsept

Oceanis 38 er en banebrytende konsept. Her er verdens første bilder av nyheten.

Klart for Öppna Varv

I morgen starter den flytende båtutstillingene på Orust. Vi har vært å sett på noen av nyhetene.

Bavarias nye modeller: Rettet designbom

Peter Mayer og Daniel Kohl jobber med produktutvikling av Bavarias seilbåter. De legger ikke skjul på at BMW-designet var en gedigen miss. Seilas har seilt Bavarias nye modeller og snakket med de to om produktforbedringer og verftets fremtid.

Dufour 410 Grande Large: Fransk fusjon

Stor bredde, høyt fribord og et veldig volum hindrer ikke at nye Dufour 410 Grand Large seiler bra. Det aller nyeste om bord er selvlysende håndrekke og cockpitbenker som blir til solsenger.

Gunfleet 43: Eksklusivt fra nytt verft

Gunfleet Marine er et nytt britisk verft, men det har et erfarent mannskap fra Oyster ved roret. Vi har seilt verftets minste båt.

Seil og sykkel

Ofte kommer man ikke så langt vekk fra havnen når man er på seiltur. Det begrenser seg gjerne til litt rusling i nærområdet. Med sammenleggbare sykler i lasten blir rekkevidden betydelig utvidet, og oppdagelsesreisene venter. Dessuten får du mosjon.

Nå kommer kite-båtene: 30 knop uten mast

Du behøver verken seil eller rigg – i stedet spenner du en kite til båten og seiler i over 30 knop.

Pelle Petterson igjen med Maxi

Polske Delphia er den nye eieren av Maxi Yachts og nå er 82 årige Pelle Petterson engasjert for å tegne nye modeller for båtmerket han i sin tid var med å utvikle.

Nyhetsbrev

Gå til toppen