Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Import-statistikken for november 2008: Svakere i seilbåtmarkedet

De siste tallene fra Statistisk sentralbyrås statistikk for import av fritidsbåter viser en svært kraftig reduksjon i importen av motorbåter siden sommeren 2008. De siste par månedene ser vi nå tegn til at det butter i seilbåtmarkedet også.

SEILmagasinets Julekalender 2008: Mer muskelkraft om bord

Synes du de siste ti centimeterne er i drøyeste laget? Noen tyrkere har kommet opp med løsningen.

Veivalget: 5 knop bør en båt tåle å gå på grunn i

Å gå på grunn i 5 knop bør en båt tåle uten at resultatet blir en stor og kostbar reparasjon. Det mener majoriteten av de 301 som tilkjennega sin stemme i denne ukens «Veilvalg-måling» i regi av SEILmagasinet.

SEILmagasinets Julekalender 2008: Oppblåsbar skyggemaker

Sol og sommer er ikke alltid sol og sommer. Noen ganger regner det og noen ganger kan det bli for mye av det gode – Her er en kjapp løsning.

Båten som forårsaket domino-velten stod på grus: – Slutt med synsingen, få analysene på bordet

Den første båten i rekken av båter som veltet på Blommenholm i Bærum i går, stod på grus. Seks av de syv båtene som veltet var oppstøttet av løse støtteben. Seks av syv båter hadde masten oppe. Hendelsen har satt fart i diskusjonen om båtopplag på land.– Slutt med synsingen, få analysene på bordet, mener folk SEILmagasinet har vært i kontakt med.

SEILmagasinets Julekalender 2008: En skikkelig elektronikk-redder

Dette produktet er så genialt at det er underlig ingen har funnet det på tidligere. Derfor har det også vunnet en pris.

Årets importerte båt i USA: Prestisjefull utmerkelse til Malö 37

For andre år på tre år har en jury i det amerikanske bladet Cruising World kåret en Malö-modell til å bli Årets Import-båt. I 2007 ble det Malö 40. For 2009 er det blitt Malö 37.

SEILmagasinets julekalender 2008: Vanntett for cockpitbruk

Dagens produkt som skjuler seg i kalenderen kan tåle karakeristikken riktig maritimt. I alle fall tåler det vann.

SEILmagasinets Julekalender 2008: Med karbon til over ørene

Bak luken av dagens julekalender skjuler det seg definitivt en kuriositet. Den har overhode ingen nytteverdi, men representerer endringer i hvordan man bygger båter og utstyr.

SEILmagasinets Julekalender 2008: Rock the boat!

Nyt naturens egne lyder – underforstått også stillheten. Mange vil ha det slik når de er utpå, men noen utstyrer også båten med høyttalere for å nyte menneskeskapt musikk. Og da kan en slik en som denne være nyttig.

Raymarine med nye plottere: «Alt-i-ett»-plottere i små størrelser

«Alt-i-ett»-plottere kaller Raymarin sin nye serie av små kartplottere. I det legger de at det meste er inkludert i pakken – blant annet innebygd GPS og kart for hele Europa. Serien består av fem modeller med ulik skjermstørrelse og med og uten ekkolodd.

Lanserer ny modell og har bestillinger «as usual»: Nauticat står imot finansielle brottsjøer

– Nauticat-verftet i Finland klarer seg meget godt i de finansielle brottsjøene som skyller over verdens båtmarkeder, og i motsetning til mange andre opplever det finske verftet en god ordretilgang, sier Patrick Gustafsson hos Nauticat Yachts OY. Nå er deres nye modell, Nauticat 441 klar for sjøsetting i romjulen.

LED-lys gir nye muligheter: Små lamper som gir et lite ekstra

Med de nye LED-lysene behøver du ikke være gjerrig eller traust når det gjelder belysningen om bord. Tvert i mot – de utfordrer kreativiteten din og er en kilde til mer mangfoldig belysning. Hella Marines nye, små Courtesy-lamper er et eksempel.

Nyhetsbrev

Gå til toppen