Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Kan skjekke tilstanden fra mobiltelefonen: Ja, båten har det bra

Forrige ukes snøfall fikk mange båteiere til å rykke ut og børste rent. Men måtte de reise helt ned til båten for å finne ut om det trengtes?

Dufour-sak i retten i morgen: Utfallet kan få prinsippiell betydning

I morgen åpnes en rettsak mellom en Dufour-eier og Dufour-verftet i Asker & Bærum tingrett. Sakens utfall kan få prinsipiell betydning.

Lettvektsblokker fra Ronstan: Smått og nytt fra Ronstan

Ronstan har lansert nye blokker i sin Orbit-serie. Denne ganger tar de for seg blokkene i den lille enden av skalaen.

Garmin og Asus går sammen: Nå skal du kunne ringe med GPSen

Ifølge flere kilder ble det for noen uker siden inngått et samarbeide mellom Garmin og elektronikk-produsenten Asus. Resultatet vil bli en GPS du kan ringe med.

SEILbåtkatalogen 2009 klar for utsendelse: 441 nye seilbåter i tekst og bilder

Den nye, store SEILbåtkatalogen er ferdiggjort og er klar for utsendelse. 441 seilbåter – alle aktuelle som nye båter til salgs i Norge – er samlet mellom to permer i det som uten tvil er Norges største seilbåtoversikt.

Jon Winge aktuell med flere bøker: Travel forfatter med internasjonale oppdrag

At det  ledende britiske forlaget Wiley Nautical har engasjert Jon Winge til å skrive om krisehåndtering i forlagets populære serie om ulike maritime temaer, er uten tvil en fjær i hatten for den norske journalisten.

Trådløse nyheter: Nye, rimelige vindinstrumenter

Tacktick, elektronikkprodusenten som er spesialist på trådløse instrumenter, kommer nå med rimelige vindinstrumenter. Mn30 skal favne de som er interessert i en enkel, funksjonell og rimelig løsning – trådløst.

Navico-avtale gjør dem størst i Norge: ProNav AS blir Navico-distributør

Egersund-bedriften ProNav blir 1. februar norsk distributør av Navicos omfattende produkt-rekke og blir derved Norges største distributør av maritim elektronikk.

J/97 – halvferdig nyhet i Paris: Skrog-klar og potent lillesøster

J/Boats nyeste modell, J/97, ble utstilt for første gang i Paris i desember, men  både der og i Düsseldorf ble båten vist uten innredning. Til våren vil den imidlertid være klar.

Stolte dansker i Düsseldorf: Elvstrøm lanserer ny seil-teknologi

I Düsseldorf presenterte Elvstrøm for første gang sin helt nye seil-teknologi de har gitt navnet Epex. Ved hjelp av vakuumtrykk kan de nå laminere trådene i seilet fast til membranduken.

Formene kjøpt fra konkursbo: Pronavia-båtene får forlenget liv

Det ser ut til at Pronavia-båtenes fremtid er sikret. Det svenske firmaet N-Yachts in Scandinavia har kjøpt formene til båtene. Verftet bygger fra før den norsk-initierte N-Yachts 41 – nå omdøpt til Norlin 411.

Tre nye modeller klare for lansering: Massiv Moody-satsing i sprikende retning

Finanskriser til tross, det virker ikke som om Moody Yachts, som eies og driftes av det tyske Hans-verftet, velger en forsiktig linje. Tre nye modeller blir nå presentert.

Satser i nedre sjikt: Ny Jeanneau-modell med mange valgmuligheter

Til messen i Düsseldorf i 2009 som åpner fredag vil Jeanneau presentere sin aller nyeste modell; Jeanneau Sun Odyssey 33i. Båten erstatter sannsynligvis Sun Odyssey 32i og tetter hullet mellom 30- og 36-foteren i Jeanneau-programmet.

Nyhetsbrev

Gå til toppen