Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Ukens bruktbåt: Hanse 411: – Fin, velseilende og med god ytelse

Hanse 411 er tegnet av Judel/Vrolijk og ble lansert i 2001. Da SEILmagasinet prøveseilte båten var en av kommentarene: «Noe av det aller hyggeligste med båten er at den ikke er overvettes dyr.» Hanse 411 er ukens bruktbåt.

Veivalget for Uke 2 ga denne retningen:: Masten bør kunne få stå oppe når båten står på land

Det var et solid flertall i favør av at en seilbåt må kunne stå på land med masten oppe. Tre av fire mener dette. – Det er ikke masten som er årsaken til at båtene velter, men for dårlig understøttelse av båtene, var det flere som mente.

Bavaria 47 Cruiser følger opp 43-foteren: Innovativt og smart i ny stil

Under Paris-utstillingen rett før jul viste det tyske Bavaria-verftet frem oppfølgeren til Bavaria 43 Cruiser. Ved siden av å være en stor 47-foter, utmerker Bavaria 47 Cruiser seg med flere innovative og fornuftige løsninger.

Veivalget: Bør seilbåter kunne få stå på land med masten oppe?

Flere seilbåter har i løpet av det siste året veltet mens de har stått i opplag på land. Felles for uhellene er at båtene har stått med masten oppe. Det har igangsatt en diskusjon om seilbåter i det hele tatt bør ha masten oppe når de står på land. Hva mener du?

Får spenstigere seilegenskaper: Nye Lagoon 421 med fathead-storseil

Mer seil og bedre seilegenskaper – det er hovedingrediensene i endringene når katamaranen Lagoon 420 nå blir til Lagoon 421.

Import-statistikken for november 2008: Svakere i seilbåtmarkedet

De siste tallene fra Statistisk sentralbyrås statistikk for import av fritidsbåter viser en svært kraftig reduksjon i importen av motorbåter siden sommeren 2008. De siste par månedene ser vi nå tegn til at det butter i seilbåtmarkedet også.

SEILmagasinets Julekalender 2008: Mer muskelkraft om bord

Synes du de siste ti centimeterne er i drøyeste laget? Noen tyrkere har kommet opp med løsningen.

Veivalget: 5 knop bør en båt tåle å gå på grunn i

Å gå på grunn i 5 knop bør en båt tåle uten at resultatet blir en stor og kostbar reparasjon. Det mener majoriteten av de 301 som tilkjennega sin stemme i denne ukens «Veilvalg-måling» i regi av SEILmagasinet.

SEILmagasinets Julekalender 2008: Oppblåsbar skyggemaker

Sol og sommer er ikke alltid sol og sommer. Noen ganger regner det og noen ganger kan det bli for mye av det gode – Her er en kjapp løsning.

Båten som forårsaket domino-velten stod på grus: – Slutt med synsingen, få analysene på bordet

Den første båten i rekken av båter som veltet på Blommenholm i Bærum i går, stod på grus. Seks av de syv båtene som veltet var oppstøttet av løse støtteben. Seks av syv båter hadde masten oppe. Hendelsen har satt fart i diskusjonen om båtopplag på land.– Slutt med synsingen, få analysene på bordet, mener folk SEILmagasinet har vært i kontakt med.

SEILmagasinets Julekalender 2008: En skikkelig elektronikk-redder

Dette produktet er så genialt at det er underlig ingen har funnet det på tidligere. Derfor har det også vunnet en pris.

Årets importerte båt i USA: Prestisjefull utmerkelse til Malö 37

For andre år på tre år har en jury i det amerikanske bladet Cruising World kåret en Malö-modell til å bli Årets Import-båt. I 2007 ble det Malö 40. For 2009 er det blitt Malö 37.

SEILmagasinets julekalender 2008: Vanntett for cockpitbruk

Dagens produkt som skjuler seg i kalenderen kan tåle karakeristikken riktig maritimt. I alle fall tåler det vann.

Nyhetsbrev

Gå til toppen