Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Trenden fra Sjøen for alle 2008 fortsetter: Nesten ingen seilbåter på Lillestrøm

Det blir nesten ingen havseilere å beundre når utstillingen Sjøen for alle åpner på Lillestrøm 13. mars neste år. Blant de store importørene som SEILmagasinet har vært i kontakt med i dag, er det bare Lunde Båt som bekrefter at de vil være representert med havseiler på messen.

Lagoon 400: Mye plass i moderne innpakning

Mye plass i moderne innpakning; det er kort fortalt stikkordene om nye Lagoon 400. Den nye modellen, som kommer til Norge i april 2009, presser seg inn mellom Lagoon 380 og 420.

Får premiere i Paris: Dufour lanserer ny 40-foter

Det franske Dufour-verftet ligger ikke på latsiden når det gjelder produktutvikling. Under utstillingen i Paris i begynnelsen av desember presenterer verftet den nye modellen Dufour 405 Grand Large.

Ikke alle tror på dommedagsprofetier: Positive signaler fra Stockholm

– Stockholm-utstillingen var virkelig en positiv opplevelse.  Jeg har aldri vært på en messe der jeg har gitt så mange konkrete tilbud, sier Hans Lange i Lange Maritime AS, som var i Stockholm for å vise frem den nye Ovni 445.

Tørrisblåsing – ny metode til å fjerne bunnstoff: Slip båten med frossen luft

Å fjerne bunnstoff og gammel maling er det man av flere grunner og på godt norsk vil kalle «en drittjobb». Tørrisblåsing er en ny metode som kan gjøre jobben både enklere og renere.

Watski Skagerrak TwoStar 2009: 50 påmeldt etter 9 minutter!

Det gikk ikke mange sekundene etter at påmeldingen åpnet før de første deltagerne sprutet inn. Allerede etter 9 minutter talte deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar 50 lag.

Delphia 47: Flaggskip med originale løsninger

Den nyeste båten fra det polske Delphia-verftet er også verftet største. Delphia 47 ble vist på Genova-messen for første gang, og med en konkurransedyktig pris vil dette trolig bli en aktuell båt for dem som søker båter oppunder 50 fot.

Team Class 40 på weekendtur: Testtur ga bud om høyt potensiale

Mens mange var mer opptatt av om de skulle skifte til vinterdekk eller ikke denne helgen, stakk Rune Aasberg og Tom Thoresen til sjøs i sin helt nye Express 40 sammen med en gjeng seilere for å teste båt og utstyr.

Permanente utstillinger åpner denne weekenden: Mange båter og mye aktivitet i Asker

Både i Leangbukta og i Vollen  i Asker har du rikelig anledning til å kikke på båter i helgenen 25. og 26. oktober. Da er det «Åpen helg» og «Maritime dager» – med båter og aktiviteter begge steder.

Bavaria 35 Cruiser med tre doble lugarer: Ny 35-foter basert på 34 fots skrog

– En 35-foter med tre lugarer har vært etterspurt, og det har vi fått nå, sier Haldor Holm hos Lunde Båt AS, etter at Bavaria 35 Cruiser ble presentert i dag.

Nytt overraskende trekk fra Moody: Moody fra ytterlighet til ytterlighet

Moody 45 fikk seilere over hele verden til å måpe; den var ultramoderne og nyskapende. Nå vil verftet få seilere til å måpe igjen – først og fremst fordi Moody 41 Classic spiller på helt andre og uventete strenger.

Salone Nautico i Genova: 50 meter karbonmast

Båtmessen i Genova starter i dag og avsluttes 12. oktober. Den største seilyachten er 38 meter lang og har en karbonmast på 50 meter. Men Genova-messen huser også mange interessante nyheter i mindre dimensjoner for oss "vanlige mennesker".

Ikke alt går nedover: Selger båter – nesten som normalt

– Vi solgte båter under Båter i sjøen-messen i september, og vi har solgt båter etter messen. Hos oss oppleves situasjonen som nesten normal, sier Peter Heitmann i Heitmann Marin AS som selger båter fra det franske verftet Jeanneau.

Nyhetsbrev

Gå til toppen