Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

SEILmagasinets julekalender 2008: En sikker julepresang

Denne vesle, oransje «dingsen» utvikler 120 decibel og er uten tvil en sikker julepresang.

SEILmagasinets Julekalender 2008: For de mørkredde

Her er scenariet: Du har vært ute og seilt i fin bris hele ettermiddagen. Det var så strålende forhold at det er blitt mørkt som en sekk i det du nærmer deg bryggeplassen. Ikke noe problem for du har jo...

SEILmagasinets Julekalender 2008: «For your stuff»

»Your stuff» – formodentlig er det båten din, og produktet – eller la oss si produktene –som skjuler seg bak kalenderlokk nr. 2 i SEILmagasinets julekalender er nettopp godsaker «for your stuff». Og her snakker vi om virkelig «aerospace protection»!

Ro 340 Eco setter nye standarder: Miljøvennlig båt i alle detaljer

Det spanske verftet Ronautica har bygd det de mener er verdens mest miljøvennlige seilbåt. I Ro 340 Eco har de gjort alt for å minimalisere energiforbruk og forurensning. Sola, sjøen og vinden er energikildene.

Internasjonal status for Melges 32: – Et monster på lens

Det internasjonale seilforbundet har godkjent Melges 32 – storebroren til Melges 24 – som en internasjonal klasse. Det betyr blant annet at de nå kan arrangere offisielle, internasjonale mesterskap. – Et monster på lens og en fantastisk utfordring, sier Jens Altern Wathne, som har prøveseilt båten.

Trenden fra Sjøen for alle 2008 fortsetter: Nesten ingen seilbåter på Lillestrøm

Det blir nesten ingen havseilere å beundre når utstillingen Sjøen for alle åpner på Lillestrøm 13. mars neste år. Blant de store importørene som SEILmagasinet har vært i kontakt med i dag, er det bare Lunde Båt som bekrefter at de vil være representert med havseiler på messen.

Lagoon 400: Mye plass i moderne innpakning

Mye plass i moderne innpakning; det er kort fortalt stikkordene om nye Lagoon 400. Den nye modellen, som kommer til Norge i april 2009, presser seg inn mellom Lagoon 380 og 420.

Får premiere i Paris: Dufour lanserer ny 40-foter

Det franske Dufour-verftet ligger ikke på latsiden når det gjelder produktutvikling. Under utstillingen i Paris i begynnelsen av desember presenterer verftet den nye modellen Dufour 405 Grand Large.

Ikke alle tror på dommedagsprofetier: Positive signaler fra Stockholm

– Stockholm-utstillingen var virkelig en positiv opplevelse.  Jeg har aldri vært på en messe der jeg har gitt så mange konkrete tilbud, sier Hans Lange i Lange Maritime AS, som var i Stockholm for å vise frem den nye Ovni 445.

Tørrisblåsing – ny metode til å fjerne bunnstoff: Slip båten med frossen luft

Å fjerne bunnstoff og gammel maling er det man av flere grunner og på godt norsk vil kalle «en drittjobb». Tørrisblåsing er en ny metode som kan gjøre jobben både enklere og renere.

Watski Skagerrak TwoStar 2009: 50 påmeldt etter 9 minutter!

Det gikk ikke mange sekundene etter at påmeldingen åpnet før de første deltagerne sprutet inn. Allerede etter 9 minutter talte deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar 50 lag.

Delphia 47: Flaggskip med originale løsninger

Den nyeste båten fra det polske Delphia-verftet er også verftet største. Delphia 47 ble vist på Genova-messen for første gang, og med en konkurransedyktig pris vil dette trolig bli en aktuell båt for dem som søker båter oppunder 50 fot.

Team Class 40 på weekendtur: Testtur ga bud om høyt potensiale

Mens mange var mer opptatt av om de skulle skifte til vinterdekk eller ikke denne helgen, stakk Rune Aasberg og Tom Thoresen til sjøs i sin helt nye Express 40 sammen med en gjeng seilere for å teste båt og utstyr.

Nyhetsbrev

Gå til toppen