Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Slutt på å kjøpe fra andre: Seldén satser på eget dekksutstyr

Minst 100 000 blokker i året; det kjøper Seldén fra underleverandører for å utstyre riggene de produserer. – Det er et godt argument for at vi skal bli vår egen leverandør, sier Mats-Uno Fredrikson i Selden Mast AB. I dag røper han at Seldén satser på produksjon av sitt eget dekksutstyr.

De første bildene: HP 1030 ute av skallet

Med spenstige spesifikasjoner og en gunstig pris er den svenske båten HP 1030 er imøtesett med stor spenning. Egentlig skulle båten hatt premiere under utstillingen i Sandefjord, men Ting Tar Tid. I stedet for å bli vist frem der, ble det første skroget tatt ut av formene.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord: Et svangerskap for en sommer

For ni måneder siden sa messegeneral Espen Berg at sommeren kommer til Sandefjord i månedsskiftet mai/juni, under båtmessen Båt&Bryggeliv, Ni måneder senere kom sommerne til Sandefjord, under den nevnte messen – og sammen med 8–10 000 besøkende båtinteresserte.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord dokumenterer seilbåtinteresse: Null seilbåter i fjor - 30 i år

– Ja, her er det hektisk, det kan jeg love deg. Ordene kommer fra Espen Berg, messegeneral for båtutstillingen Båt & Bryggeliv i Sandefjord, og tidspunktet er en time før messeåpning fredag 30. mai. Hele 30 seilbåter ligger klare til å ta i mot publikum. I fjor var det ingen. Det sier alt om seilbåtinteressen om dagen.

Lysere, enklere, rettere: Ny 43-foter innvarsler ny Bavaria-stil

Når det tyske verftet i dag offentliggjør en ny 43-foter, lanseres samtidig en ny og enklere stil under dekk. Båten erstatter Bavaria 42 Cruiser og «vaktskiftet» finner sted i juni.

Ny kjempekran innviet: Tunge løft i Vollen

Det er slett ikke dagligdags å se en 70-foter henge i kranen, men det kan du se i Vollen i Asker, der Oslofjordens største traverskran ble innviet i går. Og det første løftet ble viet 71-foteren SANTANA på 40 tonn.

Dehler pusser opp Etap-serien etter overtagelsen: Etaps nye «look»

I SEILmagasinet 2008/4, som er i handelen nå, kunne vi fortelle om Dehlers planer med Etap-verftet, som de kjøpte i vinter. Nå kommer de første eksemplene på designet til de nye Etap-båtene. Først ut er Etap 28s som er redesinget og fått nytt navn; Etap 30s.

Hallberg-Rassy 372: Ny 37-foter med aktercockpit

En 37-foter med cockpit akter er en nyhet fra Hallberg-Rassy, og det er med erfaringer fra Hallberg-Rassy 342 med en slik løsning verftet har tatt med seg under utviklingen av den helt nye Hallberg-Rassy 372, som vil bli presentert på Düsseldorf-utstillingen i januar 2009.

Dufour 45 Performance: Avdukning av ny Dufour-modell i dag

I dag – på selveste 17. mai – presenterer det franske Dufour-verftet sin nyhet, Dufour 45, for verdenspressen i La Rochelle. Det er en helt ny modell som vil konkurrere mot First 45 og Elan 450 – i første rekke. – Det er en båt som skal kunne kombinere et godt fartspotensiale med gode turseilegenskaper, sier Per Øyvind Iversen i Blue Peter AS, som importerer Dufour til Norge.

Imhoff seilklær representert i Norge: Nye seilerklær fra nederlandsk seiler

Imhoff er et velkjent seilernavn i Nederland, men de aller fleste er kjente med navnet gjennom sitt bekjentskap med seilklær som bærer navnet Imhoff. Nå er denne kolleksjonen kommet til Norge, representert ved importøren SailTuv.

X-Yachts Norge 10 år: Blomstrende jubileum

Med sydhavssus og iført blomsterkranser mottok vertsskapet i X-Yachts Norge sine gjester da bedriftens 10 års jubileum ble behørig feiret i importørens nye anlegg på Nesset i Bundefjorden. Otto Backe var verten in person.

Utstyr: Skuffer unna komposittpropeller

Etter at Tom Osa i Finisterra AS begynte å importere kompositt propellene Kiwi prop i fjor har stadig flere seilere fått øynene opp for de lette og lite turbulens skapende propellene.

Nye LYS-tall på rekke og rad: Pogo Class 40 med LYS-tall 1,58!

Daglig kommer det nå ut nye LYS-tall fra LYS-komiteen i NORLYS – både når det gjelder standard-tall og LYS-tall til individuelle båter. Det fremgår av «nyhetsfeeden» vi har lagt ut her på SEILmagasinet.no (nederst i 3. kolonne). I dag dukket den standard-båten som til nå har fått høyest LYS-tall, opp på listen.

Nyhetsbrev

Gå til toppen