Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Etap 30 CQ tatt ut av produksjonshallen: Ny Etap med dehlersk innflytelse

Etap 30 CQ er det første, synlige tegnet på i hvilken retning Etap-modellene vil gå etter at Dehler kjøpte det belgiske verftet. Båten er en oppgradering – eller rettere en ombygning – av Etap 28S og presenterer mye nytt. SEILmagasasinet viser deg de første bildene.

Ovni 445: Helt ny utgave av populær dypvannsseiler

Med Ovni 445 har det franske, aluminiumbåtproduserende verftet Alubat fornyet hele sitt modellutvalg. Eldste modell er nå fra 2004. Marc Lombard har konstruert den nye båten, som erstatter verftets mest kjente modell, Ovni 435.

Nytt fra Jeanneau: Utfordrer blant 30-foterne

Bavaria 31 Cruiser og Hunter 31 får trolig en tøff utfordrer i den nye Jeanneau Sun Odyssey 30i, tegnet av Marc Lombard, som lanseres i høst. Utfordringen går både på innhold og pris.

Hunter 27 Edge: Halvt motorbåt, halvt seilbåt

Kombinasjonen av en planende motorbåt du kan stå på vannski etter og en seilbåt for rolig, bekymringsløs i ett og samme skrog er ikke ny, men nytt er det at amerikanske Hunter Marine forsøker seg på denne løsningen.

Alizé Yachts satser annerledes: Vil coache kunden til rett båt

Gjennom et salg av aksjer i Alizé Yachts til firmaet Arme Riddere, omfatter nå Alizé Yachts en gruppering av svært kjente seilere. – Ved å tilby unik kompetanse og kontinuerlig oppfølging skal firmaet coache hver enkelt kunde mot hans eller hennes personlige mål, sier daglig leder Peter Øye om hvordan denne nye kompetansen skal brukes.

Slutt på å kjøpe fra andre: Seldén satser på eget dekksutstyr

Minst 100 000 blokker i året; det kjøper Seldén fra underleverandører for å utstyre riggene de produserer. – Det er et godt argument for at vi skal bli vår egen leverandør, sier Mats-Uno Fredrikson i Selden Mast AB. I dag røper han at Seldén satser på produksjon av sitt eget dekksutstyr.

De første bildene: HP 1030 ute av skallet

Med spenstige spesifikasjoner og en gunstig pris er den svenske båten HP 1030 er imøtesett med stor spenning. Egentlig skulle båten hatt premiere under utstillingen i Sandefjord, men Ting Tar Tid. I stedet for å bli vist frem der, ble det første skroget tatt ut av formene.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord: Et svangerskap for en sommer

For ni måneder siden sa messegeneral Espen Berg at sommeren kommer til Sandefjord i månedsskiftet mai/juni, under båtmessen Båt&Bryggeliv, Ni måneder senere kom sommerne til Sandefjord, under den nevnte messen – og sammen med 8–10 000 besøkende båtinteresserte.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord dokumenterer seilbåtinteresse: Null seilbåter i fjor - 30 i år

– Ja, her er det hektisk, det kan jeg love deg. Ordene kommer fra Espen Berg, messegeneral for båtutstillingen Båt & Bryggeliv i Sandefjord, og tidspunktet er en time før messeåpning fredag 30. mai. Hele 30 seilbåter ligger klare til å ta i mot publikum. I fjor var det ingen. Det sier alt om seilbåtinteressen om dagen.

Lysere, enklere, rettere: Ny 43-foter innvarsler ny Bavaria-stil

Når det tyske verftet i dag offentliggjør en ny 43-foter, lanseres samtidig en ny og enklere stil under dekk. Båten erstatter Bavaria 42 Cruiser og «vaktskiftet» finner sted i juni.

Ny kjempekran innviet: Tunge løft i Vollen

Det er slett ikke dagligdags å se en 70-foter henge i kranen, men det kan du se i Vollen i Asker, der Oslofjordens største traverskran ble innviet i går. Og det første løftet ble viet 71-foteren SANTANA på 40 tonn.

Dehler pusser opp Etap-serien etter overtagelsen: Etaps nye «look»

I SEILmagasinet 2008/4, som er i handelen nå, kunne vi fortelle om Dehlers planer med Etap-verftet, som de kjøpte i vinter. Nå kommer de første eksemplene på designet til de nye Etap-båtene. Først ut er Etap 28s som er redesinget og fått nytt navn; Etap 30s.

Hallberg-Rassy 372: Ny 37-foter med aktercockpit

En 37-foter med cockpit akter er en nyhet fra Hallberg-Rassy, og det er med erfaringer fra Hallberg-Rassy 342 med en slik løsning verftet har tatt med seg under utviklingen av den helt nye Hallberg-Rassy 372, som vil bli presentert på Düsseldorf-utstillingen i januar 2009.

Nyhetsbrev

Gå til toppen