Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Redningaksjon: Full fyr i båt i Bergen

En Jeanneau 45 tok full fyr rett utenfor Bergen torsdag kveld. Eieren og eneste om bord måtte gå i flåten for å slippe unna flammene og røyken, og ble kjørt til legevakten. Brannen ble slukket etter 20 minutter.

SEILmagasinets analyse viser:: Billige båter er blitt enda litt billigere

SEILmagasinet har i sin nyeste utgave, som er i handelen om få dager, gjennomført en analyse av prisutviklingen på nye båter. Den viser at båter i den pris-sensitive enden av skalen er blitt enda litt billigere, men spøsmålet nå er om bunnen er nådd?

Prøveseiling: 9,5 meter med rent potensiale

LA TRINITE SUR MER (SEILmagasinet): Class 9.5 ble lansert for en stund siden, uten helt å ha tatt av. Men grunnen til treg klasse-start kan ikke være seilopplevelsen disse båtene gir - vi har prøveseilt Akilaria 9.50.

Testseiling: Forvokst Mini i 30 knop

ST.MARINE (SEILmagasinet): For en ex-miniseiler var var det en ren og tørr glede å teste Pogo 8.50. Det gikk fort, var behagelig og hysterisk morsomt å trekke gennakeren i 30 knops vind i Biscaya.

Seilmessen i Son har kommet for å bli: – Suksess, mener arrangørene

De er ikke i tvil, utstillerne som har deltatt under Seilmessen i Son: – Utstillingen har kommet for å bli. Flere tusen dedikerte seilbåtinteresserte har besøkt utstillingen, som skiltet med flere seilbåter over 30 fot enn hva tilfellet var på Sjøen for alle på Lillestrøm.

Seilmakerdebatt på SEILtv: Panel- eller laminatseil?

Seilmaker Bengt Falkenberg i Albatross Segel i Sverige sverger til panelseil, og i seilmakerdebatten i Son uttalte han at de er vel så gode som støpte laminatseil. På SEILtv begrunner han dette.

Avduket og prøveseilt forrige weekend: Hanse 45 DS på jomfrutur

Forrige weekend ble den første båten i den ultramoderne, nye serien av Moody-båter under Hanse-verftets eierskap prøveseilt. – Designet vi har valgt for dagens Moody, vil bli designet for morgendagens båter, sa Michael Schmidt til de flere hundre fremmøtte.

Dollar gjør Hunter-båtene til Norges billigste: Messens dollarglis!

I takt med dollarens fall gliser Morten Svendsen fra Westmar AS, for med en dollarkurs på 5,11, kan han skryte av at han som importør av de amerikanske Hunter-båtene, trolig selger Norges rimeligste seilbåter.

Seilmakerdebatt på SEILtv: Spinnaker eller gennaker – eller begge deler?

Spinnakere og gennakere – eller valget mellom dem – stod på bestillingen til seilmaker Henrik Smith fra Quantum Sails under seilmakerdebatten i Son. På SEILtv kan du se hvordan Smith taklet dette og hvilke råd han gir.

Tid for seminarer og møter: Seilerdag hos Simrad på Sjøen for alle

Eksperter fra England kommer til Simrads stand på Sjøen for alle på Lillestrøm torsdag (fra kl 1500) for å fortelle om det siste innen båtelektronikk generelt og Brookes & Gatehouse spesielt. I kveld er det dessuten shorthanded-møte på Dronningen, og torsdag kveld kan du høre om hvordan du kan nå norsk toppnivå innen regattaseiling på fem år. Det skjer i Son.

Lei av tunge ankerløft?: Ankerdavit for tunge ankere

Har du tunge ankere som du er lei av å bale med akter når du skal fortøye mot land? Da er kanskje en ankerdavit som Ilas AS lanserte under Sjøen for alle, løsningen? Håkon Bjønnes viser den for SEILtv.

Nyheter fra Sjøen for alle: VHF som forteller posisjonen

Under Sjøassistanse Bergen-Shetland Race vil båtene blir tracket på sin seilas fra Bergen til Shetland og retur. Trackingen vil foregå via Raymarines nye VHF, som avigir båtens posisjon ved hjelp av automatisk polling.

Alizé Yachts blir Arcona-representant: Arcona satser på det norske markedet

Det svenske Arcona-verftet har hatt en solid vekst de senere årene, og er nå Sveriges 3. største verft. Nå vil verftet satse mer på det norske markedet, og Alizé Yachts i Vollen i Asker er blitt Arconas norske representanter.

Nyhetsbrev

Gå til toppen