Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Nytt overraskende trekk fra Moody: Moody fra ytterlighet til ytterlighet

Moody 45 fikk seilere over hele verden til å måpe; den var ultramoderne og nyskapende. Nå vil verftet få seilere til å måpe igjen – først og fremst fordi Moody 41 Classic spiller på helt andre og uventete strenger.

Salone Nautico i Genova: 50 meter karbonmast

Båtmessen i Genova starter i dag og avsluttes 12. oktober. Den største seilyachten er 38 meter lang og har en karbonmast på 50 meter. Men Genova-messen huser også mange interessante nyheter i mindre dimensjoner for oss "vanlige mennesker".

Ikke alt går nedover: Selger båter – nesten som normalt

– Vi solgte båter under Båter i sjøen-messen i september, og vi har solgt båter etter messen. Hos oss oppleves situasjonen som nesten normal, sier Peter Heitmann i Heitmann Marin AS som selger båter fra det franske verftet Jeanneau.

Sunbeam 30.1: Luksuscruiser for familieseilas

Det østerrikske verftet Sumbeam Yachts, presenterer en helt ny modell når verftet i november åpner dørene for publikum. Sunbeam 30.1 er hva de kaller en Sports Luxury Cruiser og lillesøsteren til Sunbeam 34.

Ny modell med cockpiten akter: Hallberg-Rassy 372 klar for visning

Under Orust-messen i august lå den utilgjengelig for publikum og uten innredning midt i bassenget, men under messen i Stockholm i november kan publikum ta nye Hallberg-.Rassy 372 med cockpiten akter i øyesyn. Til SEILtv forteller Magnus Rassy om båten.

Seilmessen: 8000 på utstillingsbesøk i Son

Til sammen 8000 mennesker har besøkt Seilmessen i Son i løpet av de fire arrangementene de fire samarbeidspartnerne har hatt i løpet av 2008.  – Dette har vært en suksess, sier Morten Herregården hos Normar AS.

Rød strek indikerer ny design-filosofi: Ny Jeanneau-modell med stort rominnhold

En liten, rød strek etter modell-navnet på fribordet er en liten, diskret indikasjon på at vedkommende båt i Jeanneau-programmet er oppgradert til verftets seneste design-filosofi. Jeanneau Sun Odyssey 44i, som ble presentert på Båter i Sjøen, har en slik liten, rød strek.

Båter i sjøen åpner i morgen: Mengder av seilbåtnyheter venter

Er du på jakt etter ny seilbåt, vil du finne mange av høstens nye modeller på utstillingen Båter i sjøen, som starter på Kadettangen i Bærum torsdag 4. september. Nyhetene ligger tett langs bryggekanten.

Skiller lag etter åtte år: Heitmann Marin AS sier opp Najad-avtale

Heitmann Marin AS har sagt opp sin agentavtale med det svenske Najadvarvet. – Samarbeidet med Najad har ikke utviklet seg slik vi hadde håpet på, sier Peter Heitmann i en pressemelding.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå: Ingen bråstopp i seilbåtmarkedet

– Det er langtfra noen bråstopp i båtmarkedet. Det slår SEILmagasinets ekspert på forbruker-statistikk, Arve Halseth fast etter å ha sett på de ferskeste tallene fra Statistisk sentralbyrå.

Rett fra tegnebordet: Dehler 38-R - racig utfordrer under 40 fot

Dehler har i dag lettet på sløret for sin nye 38-foter, Dehler 38 R. Det blir en sporty oppfølger og storesøster til Dehler 34.

Etap 30 CQ tatt ut av produksjonshallen: Ny Etap med dehlersk innflytelse

Etap 30 CQ er det første, synlige tegnet på i hvilken retning Etap-modellene vil gå etter at Dehler kjøpte det belgiske verftet. Båten er en oppgradering – eller rettere en ombygning – av Etap 28S og presenterer mye nytt. SEILmagasasinet viser deg de første bildene.

Ovni 445: Helt ny utgave av populær dypvannsseiler

Med Ovni 445 har det franske, aluminiumbåtproduserende verftet Alubat fornyet hele sitt modellutvalg. Eldste modell er nå fra 2004. Marc Lombard har konstruert den nye båten, som erstatter verftets mest kjente modell, Ovni 435.

Nyhetsbrev

Gå til toppen