Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Dufour 45 Performance: Avdukning av ny Dufour-modell i dag

I dag – på selveste 17. mai – presenterer det franske Dufour-verftet sin nyhet, Dufour 45, for verdenspressen i La Rochelle. Det er en helt ny modell som vil konkurrere mot First 45 og Elan 450 – i første rekke. – Det er en båt som skal kunne kombinere et godt fartspotensiale med gode turseilegenskaper, sier Per Øyvind Iversen i Blue Peter AS, som importerer Dufour til Norge.

Imhoff seilklær representert i Norge: Nye seilerklær fra nederlandsk seiler

Imhoff er et velkjent seilernavn i Nederland, men de aller fleste er kjente med navnet gjennom sitt bekjentskap med seilklær som bærer navnet Imhoff. Nå er denne kolleksjonen kommet til Norge, representert ved importøren SailTuv.

X-Yachts Norge 10 år: Blomstrende jubileum

Med sydhavssus og iført blomsterkranser mottok vertsskapet i X-Yachts Norge sine gjester da bedriftens 10 års jubileum ble behørig feiret i importørens nye anlegg på Nesset i Bundefjorden. Otto Backe var verten in person.

Utstyr: Skuffer unna komposittpropeller

Etter at Tom Osa i Finisterra AS begynte å importere kompositt propellene Kiwi prop i fjor har stadig flere seilere fått øynene opp for de lette og lite turbulens skapende propellene.

Nye LYS-tall på rekke og rad: Pogo Class 40 med LYS-tall 1,58!

Daglig kommer det nå ut nye LYS-tall fra LYS-komiteen i NORLYS – både når det gjelder standard-tall og LYS-tall til individuelle båter. Det fremgår av «nyhetsfeeden» vi har lagt ut her på SEILmagasinet.no (nederst i 3. kolonne). I dag dukket den standard-båten som til nå har fått høyest LYS-tall, opp på listen.

Redningaksjon: Full fyr i båt i Bergen

En Jeanneau 45 tok full fyr rett utenfor Bergen torsdag kveld. Eieren og eneste om bord måtte gå i flåten for å slippe unna flammene og røyken, og ble kjørt til legevakten. Brannen ble slukket etter 20 minutter.

SEILmagasinets analyse viser:: Billige båter er blitt enda litt billigere

SEILmagasinet har i sin nyeste utgave, som er i handelen om få dager, gjennomført en analyse av prisutviklingen på nye båter. Den viser at båter i den pris-sensitive enden av skalen er blitt enda litt billigere, men spøsmålet nå er om bunnen er nådd?

Prøveseiling: 9,5 meter med rent potensiale

LA TRINITE SUR MER (SEILmagasinet): Class 9.5 ble lansert for en stund siden, uten helt å ha tatt av. Men grunnen til treg klasse-start kan ikke være seilopplevelsen disse båtene gir - vi har prøveseilt Akilaria 9.50.

Testseiling: Forvokst Mini i 30 knop

ST.MARINE (SEILmagasinet): For en ex-miniseiler var var det en ren og tørr glede å teste Pogo 8.50. Det gikk fort, var behagelig og hysterisk morsomt å trekke gennakeren i 30 knops vind i Biscaya.

Seilmessen i Son har kommet for å bli: – Suksess, mener arrangørene

De er ikke i tvil, utstillerne som har deltatt under Seilmessen i Son: – Utstillingen har kommet for å bli. Flere tusen dedikerte seilbåtinteresserte har besøkt utstillingen, som skiltet med flere seilbåter over 30 fot enn hva tilfellet var på Sjøen for alle på Lillestrøm.

Seilmakerdebatt på SEILtv: Panel- eller laminatseil?

Seilmaker Bengt Falkenberg i Albatross Segel i Sverige sverger til panelseil, og i seilmakerdebatten i Son uttalte han at de er vel så gode som støpte laminatseil. På SEILtv begrunner han dette.

Avduket og prøveseilt forrige weekend: Hanse 45 DS på jomfrutur

Forrige weekend ble den første båten i den ultramoderne, nye serien av Moody-båter under Hanse-verftets eierskap prøveseilt. – Designet vi har valgt for dagens Moody, vil bli designet for morgendagens båter, sa Michael Schmidt til de flere hundre fremmøtte.

Dollar gjør Hunter-båtene til Norges billigste: Messens dollarglis!

I takt med dollarens fall gliser Morten Svendsen fra Westmar AS, for med en dollarkurs på 5,11, kan han skryte av at han som importør av de amerikanske Hunter-båtene, trolig selger Norges rimeligste seilbåter.

Nyhetsbrev

Gå til toppen