Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Seilmakerdebatt på SEILtv: Spinnaker eller gennaker – eller begge deler?

Spinnakere og gennakere – eller valget mellom dem – stod på bestillingen til seilmaker Henrik Smith fra Quantum Sails under seilmakerdebatten i Son. På SEILtv kan du se hvordan Smith taklet dette og hvilke råd han gir.

Tid for seminarer og møter: Seilerdag hos Simrad på Sjøen for alle

Eksperter fra England kommer til Simrads stand på Sjøen for alle på Lillestrøm torsdag (fra kl 1500) for å fortelle om det siste innen båtelektronikk generelt og Brookes & Gatehouse spesielt. I kveld er det dessuten shorthanded-møte på Dronningen, og torsdag kveld kan du høre om hvordan du kan nå norsk toppnivå innen regattaseiling på fem år. Det skjer i Son.

Lei av tunge ankerløft?: Ankerdavit for tunge ankere

Har du tunge ankere som du er lei av å bale med akter når du skal fortøye mot land? Da er kanskje en ankerdavit som Ilas AS lanserte under Sjøen for alle, løsningen? Håkon Bjønnes viser den for SEILtv.

Nyheter fra Sjøen for alle: VHF som forteller posisjonen

Under Sjøassistanse Bergen-Shetland Race vil båtene blir tracket på sin seilas fra Bergen til Shetland og retur. Trackingen vil foregå via Raymarines nye VHF, som avigir båtens posisjon ved hjelp av automatisk polling.

Alizé Yachts blir Arcona-representant: Arcona satser på det norske markedet

Det svenske Arcona-verftet har hatt en solid vekst de senere årene, og er nå Sveriges 3. største verft. Nå vil verftet satse mer på det norske markedet, og Alizé Yachts i Vollen i Asker er blitt Arconas norske representanter.

Seilmessen.no tar opp konkurransen med Sjøen for alle: Alternativ seilbåtutstilling med fagprogram

Parallelt med Sjøen for alle-utstillingen har fire seilbåtimportører gått sammen om en konkurrerende seilbåtutstilling; Seilmessen.no. Og ikke nok med det; de kan skilte med flere seilbåter over 30 fot enn på Lillestrøm. Utstillingen åpner i morgen, og den byr også på et fag-program.

Topper-joller i Norge: Steps Ahead Yachting utvider

Steps Ahead Yachting, forhandler av Topper-jollene, får med seg seilmaker Peter Høeg på laget. Jollebasen blir dermed i Drammen.

Dra til Sjøs: Bra trykk i Bergen

Sur vind og skyer holdt ikke seilinteresserte vekk fra bryggene på Dra til Sjøs messen i Bergen. Utstillerne melder om bra trykk og mange interesserte.

Fornyelser blant de minste Delphia-båtene: Ny modell og ansiktsløftning

Delphia Yachts, som er Polens største båtprodusent, har foretatt fornyelser blant verftets minste modeller. Delphia 29.2 har fått et nytt og mer tidsriktig ytre, mens Delphia 28 er ny, sporty modell.

Nye Contest 40 CS: Lillesøster-Contest med aktercockpit

Det nederlandske Contest-verftet har nå lansert en ny 40-foter, som vil bli den minste i familien. Båten skiller seg fra de øvrige Contestene ved at den ikke har sentercockpit, men vanlig cockpit akter. – Beste løsning for denne størrelse båt, mener verftet.

På vei til Norge: Norges råeste regattamaskin

Kulehullene er på plass, men denne gangen er skroget hvitt. Einar W. Sisseners nye Cookson 50, AL CAPONE, er pakket og klar for forsendelse til Norge i slutten av februar.

SEILbåtalogen – ingen over, ingen ved siden: 372 sider om bare seilbåter!

SEILbåtkatalogen 2008 rulles i disse dager ut til kiosker, bokhandlere og postkasser over hele landet. Hele 372 sider er årets utgave på, og i alt er hele 629 ulike seilbåtmodeller omtalt i tekst og bilder. OG – alle 2008-nyhetene er selvfølgelig med.

Messe i Leangbukta: Tyvstart på seilsesongen

Alle bedriftene i Leangbukta Maritime Senter tyvstartet på sesongen denne helgen og inviterte til innendørs messe. Strålende solskin lokket mange mennesker til båt- og utstyrstitt - og ikke minst lenge etterlengtet båtprat. 

Nyhetsbrev

Gå til toppen