Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Mer fleksibel seiling: Hanse med teleskopisk kjøl

Det tyske Hanse-verftet kan nå tilby en teleskopisk kjøl til sin største modell, Hanse 630e. Den reduserer dypgående fra 3,10 m til 2,35 m.

Finngulf-verft med sprekt oppdrag: – Tegn en båt som er raskere enn alle andre!

«Tegn en meget rask «performance yacht» – en som er klart raskere enn alle andre, tilsvarende modeller». Det var oppgaven Farr Yacht Design fikk da de skulle tegne nye Finngulf 43. 1. mai skal båten være klar.

Online sikkerhet: Skipstrafikk rett på nett

Er du liten lysten på å treffe en diger lastebåt i Vatlestraumen på vei inn til Bergen? Nå kan du sjekke skipstrafikken i Bergensområdet rett på nett.

Wauquiez Pilot Saloon 55: Tidstypisk dekkshusbåt for blått hav

Publikum under båtutstillingen i Paris i begynnelsen av desember vil bli de første til å få se nye Wauquiez Pilot Saloon 55.

På vei til England for testing: Pronavia 42 har tatt vannet

Den nye Pronavia-modellen på 42 fot har, ifølge verftet selv, endelig tatt vannet. Nå er båten på vei til England der den skal debutere i regattasammenheng.

Tid for salg: Godbiter når sesongen er over

Høsten er tiden for å gjøre kupp når det gjelder seiltøy. I år er Henri Lloyd først ute med sitt vareprøvesalg. De åpner dørene neste uke.

Longtze Premier: Kinesisk sportsbåt med premiere på flyplass

Ankommer du Shenzhen flyplass 25 km utenfor Hong Kong, blir du møtt av synet av en drøyt 22 fot stor sportsbåt i Terminal A. Longtze Premier heter båten som verftet har valgt å stille ut på denne originale måten.

Utstyr for langtur: Brems til sjøs

Har du noen gang følt at du trenger en brems når du seiler? Ikke det? Her har du i hvertfall en sjøbrems som i følge den australske oppfinneren skal fungere bedre enn et sjøanker.

Nytt utstyr: Ny type fendere

De oppblåsbare fendrene har dominert fritidsbåtmarkedet i en årrekke. Nå har et italiensk selskap designet en ny type som de håper skal ta over. Fordelene med den nye typen er i hvertfall klare.

Verdens kanskje største serieproduserte katamaran: På hengende håret…

Det gikk på hengende håret å få lirket denne nesten 23 meter lange Privilege 745en ut av produksjonslokalene til Alliaura Marinei les Sables d’Olonne i Frankrike. Men det gikk, og verftet visste hva de gjorde. For dette var produksjonsnummer 3.

Inspirert av havets shorthanded-båter: Ny type sportsbåter på fremmarsj

Shorthandedseiling over store havstrekninger har skapt helt nye båter og revolusjonert formen på seilbåtskrogene. Disse båtene kommer nå for fullt i alle mulige størrelser, ikke bare som Open 60, Open 50 eller Class 40. Nå får du dem også som små sportsbåter ned til fem meters lengde.

Utstillingspremiere i La Rochelle: Første kikk på nye Harmony 31

La Rochelle (SEILmagasinet): Lillesøster i den franske Harmony-familien, Harmony 31, ble vist for aller første gang under La Rochelle-utstillingen. Publikum fikk dog kun beskue båten utenifra.

HP 1030: Ny entypebåt til fantompris

680 000 kroner – med moms og seil – det koster den nye, svenske 34-foteren HP 1030. – Utrolig, men sant, sier mannen bak prosjektet; Hans Pettersson.

Nyhetsbrev

Gå til toppen