Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Dårlig vær fra øst: Stormen tok sin pris

Flere steder langs kysten meldes det om skader på båter og mye ekstra aktivitet for å sikre båtene mot stormen som herjet i helgen.

Bygges etter ny komposittmetode: Lett bygging skal gi Finn Flyer 41 regattapotensiale

Det finske verftet Finn Yachts Ltd. ligger ikke på latsiden. Tidligere i år lanserte de Finn Flyer 36. Nå kommer storesøsteren Finn Flyer 41, som skal bygges etter en ny produksjonsmetode verftet kaller ACCY.

Boat of the Year i USA: X-41 landet prestisjepris

Det amerikanske bladet Sailing World har akkurat kåret X-41 One Design til årets beste cruiser-racer. Laser SB3, 20 fots sportsbåt, ble kåret til årets båt overall.

Båtutstilling: Den største julegaven

Hvis du er i beit for julegave til fruen i huset så kan du kanskje ta en titt med nyheten X-34. Det er utstilling på Nesset på Vinterbro lørdag.

Monteres uten verktøy: Stativ med patenterte koblinger

Presenningstativet No Tool er nettopp hva navnet indikerer; et stativ du ikke trenger verktøy for å sette opp.

Komplette skjøter og fall: Tauverk-pakke for late eller ukyndige seilere

Tauprodusenten Liros har erfart at båteiere blir latere og latere – eller kanskje heller, kan mindre og mindre – og at de av den grunn ønsker seg mer og mer ferdige produkter.

Som en undervannsradar: Boks som ser fremover

Interphases fremoverskuende sonar, SE-200 Sonar Engine, viser hvordan farvannet foran deg ser ut, og signalene er av en slik art at du kan hente dem frem på andre produsenters multifunksjonsskjermer.

Toalett-nyhet: Vri og steng dritten ute

Toaletter er vanligvis ikke det mest sexy å skrive om, men nå er Jabsco kommet med en nyhet som kan gjøre en akk så essensiell og nødvendig del av båtlivet både renere og mer bekymringsløst.

Class Sun Fast 3200 Norway: Første Sun Fast 3200 klar for avreise

Den første Jeanneau Sun Fast 3200 er i ferd med å forlate verftet på vei mot Norge. I julen skal den klargjøres og tidlig i januar kan du prøveseile båten.

Rob Humphreys går nye veier: Class 40 med markant knekkspant

Det vil til sommeren komme to Class 40er til Norge, og nå for de som måtte gå med slike tanker, ennå et alternativ å velge blant. Rob Humphreys har tegnet en ny modell der han har strukket ideen om knekkspant enda lenger.

Ny bok fra gamle eventyrere: Vakkert og tankevekkende om Antarktis

Alle som reiser til polområdene opplever og ser det samme: Isen smelter. Slik var det også for Stein P. Aasheim og Arne Nævra, som var på seiltur i Anarktis for ett år siden, og nå forteller om ferden sin boken «Antarktis – en eventyrlig seilas». De har også lagd en TV-reportasje som kommer i tre episoder på NRK.

Sjøsatt og prøveseilt: Jomfrutur med Landmark 43

Den nye Landmark 43 er sjøsatt og prøveseilt i Dubai. – Jeg er meget godt fornøyd, sier initiativtager og navngiver til båten, Claus Landmark i en film fra jomfruturen du nå kan se på SEILtube.

Rett i øret: Elektronisk taktiker om bord

Tiny Coach er et ekstra mannskap som kun bruker 1 watt.

Nyhetsbrev

Gå til toppen