Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Komplette skjøter og fall: Tauverk-pakke for late eller ukyndige seilere

Tauprodusenten Liros har erfart at båteiere blir latere og latere – eller kanskje heller, kan mindre og mindre – og at de av den grunn ønsker seg mer og mer ferdige produkter.

Som en undervannsradar: Boks som ser fremover

Interphases fremoverskuende sonar, SE-200 Sonar Engine, viser hvordan farvannet foran deg ser ut, og signalene er av en slik art at du kan hente dem frem på andre produsenters multifunksjonsskjermer.

Toalett-nyhet: Vri og steng dritten ute

Toaletter er vanligvis ikke det mest sexy å skrive om, men nå er Jabsco kommet med en nyhet som kan gjøre en akk så essensiell og nødvendig del av båtlivet både renere og mer bekymringsløst.

Class Sun Fast 3200 Norway: Første Sun Fast 3200 klar for avreise

Den første Jeanneau Sun Fast 3200 er i ferd med å forlate verftet på vei mot Norge. I julen skal den klargjøres og tidlig i januar kan du prøveseile båten.

Rob Humphreys går nye veier: Class 40 med markant knekkspant

Det vil til sommeren komme to Class 40er til Norge, og nå for de som måtte gå med slike tanker, ennå et alternativ å velge blant. Rob Humphreys har tegnet en ny modell der han har strukket ideen om knekkspant enda lenger.

Ny bok fra gamle eventyrere: Vakkert og tankevekkende om Antarktis

Alle som reiser til polområdene opplever og ser det samme: Isen smelter. Slik var det også for Stein P. Aasheim og Arne Nævra, som var på seiltur i Anarktis for ett år siden, og nå forteller om ferden sin boken «Antarktis – en eventyrlig seilas». De har også lagd en TV-reportasje som kommer i tre episoder på NRK.

Sjøsatt og prøveseilt: Jomfrutur med Landmark 43

Den nye Landmark 43 er sjøsatt og prøveseilt i Dubai. – Jeg er meget godt fornøyd, sier initiativtager og navngiver til båten, Claus Landmark i en film fra jomfruturen du nå kan se på SEILtube.

Rett i øret: Elektronisk taktiker om bord

Tiny Coach er et ekstra mannskap som kun bruker 1 watt.

Hold buksene oppe: Lekre belter med flagg

Buksebelter med signalflagg har vi sett en stund, men det meste kommer fra Østen og kvaliteten varier, for å si det litt pent. Her er imidlertid en kolleksjon fra USA som går utenpå det meste, og da snakker jeg ikke bare om magen.

Ny bok fra Flyt Forlag: Forståelige kappseilingsregler

Kappseilingsreglene er for mange en komplett uforståelig materie, men ved hjelp av Flyt Forlags nye bok, Forståelige kappseilingsregler, skal de nå kunne bli langt lettere tilgjengelige.

Brillesystem fra Adidas: En brille som løser problemet

Briller som dugger og blir fulle av salt? Skift til kontaktlinser, da vel! Men nei, så enkelt er det ikke for alle brillebrukere. Ikke rent få har en dioptri og/eller en astigmatisme som gjør det mer eller mindre umulig med kontaktlinser.

Årets presang for KNS-medlemmer: Praktverk om klubbhus nr. 1

I anledning Kongelig Norsk Seilforenings forestående 125 års jubileum, presenterte i Henrich Nissen-Lie og hans medforfattere en bok om foreningens klubbhus, Dronningen. Boken er trykket i et begrenset opplag, og bør kunne bli gaveidé nr. 1 for medlemmer av KNS.

Fester på det meste og tåler det meste: Teipen som redder alt

Tenk deg en teip som fester på både fet og våt overflate, som tåler sterk varme og som er selvvulkaniserende. Ifølge Harbor Products i USA fins en slik teip.

Nyhetsbrev

Gå til toppen