Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Slutt på å ødelegge ryggen: Kjærkomment ankerspill for mindre båter

Hvorfor skal de som har mindre båten diskrimineres og være nødt til å hale i ankertauet med bare hendene? Lewmar har i alle fall sett i nåde til dem og utviklet en liten juvel til fordekket.

Ny bok om Båtførerprøven

Med et obligatorisk båtførersertifikat på trappene, vil det ventelig dukke opp et «hav» av nye lærebøker som belyser pensumet til sertifikatet. En av de første er «Båtførerboka».

NX1000: Vanntett lomme-VHF for jolleseilere

Nexus er kommet med en ny, liten og vanntett VHF som er myntet på jolleseilere, brettseilere og andre som bruker småbåter.

En aldri så liten genistrek: Endelig kontroll over kalesjebøylene

Vi er vant til å slåss med kalesje-/sprayhood-leddene som aldri helt vil det samme som oss. Det har amerikanske Taco Marine gjort noe med, for endelig kommer disse små torturinstrumentene med kuleledd. Problemet borte!

Spennende nyhet i 34 fots segmentet: Salona 34 utfordrer med T-kjøl

Det kroatiske verftet ADboats bygger stadig opp sin serie av Salona-båter. Nyeste modell er Salona 34, og den kan bli en utfordrer til blant annet X-34, Dehler 34 og Elan 340.

Elan 450 prøveseilt for første gang: Open-inspirert cruisingbåt med overraskelser

En gruppe norske seilere var de aller første til å prøveseile den nye Elan 450, som tok vannet for første gang denne weekenden. Båten representerer noe helt nytt i floraen av serieproduserte båter, og det slovenske Elan-verftet er det verftet som til nå har latt seg inspirere mest av verdenshavenes Open-båter.

Masse plass på to skrog: Ny 40-foter fra franske Lagoon

Katamaranprodusenten Lagoon kommer med en ny 40-foter neste år. Om du er interessert i mengder med plass, både ute og inne, og synes det er best å seile uten å krenge, kan dette være et godt alternativ.

Nye dekksvarianter på markedet: Teakdekkets dager snart talte

Nye alternativ til teakdekk dukker stadig opp, og nyeste variant heter Esthec og kommer fra den nederlandske produsenten Bolidt. Dermed får norske Flexiteek en ny konkurrent. – Teakdekkets dager er snart talte, spår ekspertene.

Nelson Marine ny importør Moody: Moody 45 DS-premiere i London – kanskje

Enten under London-utstillingen eller i Düsseldorf vil den splitter nye Moody 45 DS bli vist for første gang. Og i Norgen vil den nye serien Moody-båter bli solgt av Nelson Marine AS.

Multifunksjon fra Simrad: Tall og grafikk på samme instrument

Simrads nye instrument, IS20, kan gjengi både tall og grafiske symboler, og det tar imot og kan vise input både fra ulike givere og fra GPS, kartplotter og ekkolodd. – Et grafisk multifunksjonsinstrument, kaller Simrad det selv.

Verdensnyhet fra Simrad: Autopiloter som «tenker» – enda bedre

Under den kommende utstyr-fagmessen i Amsterdam, METS, vil Simrad lansere to helt nye autopiloter; AP24 og AP28 som kan kombinere og kalkulere informasjon fra alle datakildene om bord. Det innebærer at autopiloten for eksempel kan styre båten på riktig side av et strømskille eller langs en dybdekote.

Fartsgrense?: Høyhastighets søndagstur

Søndagsturen blir neppe helt den samme for seilerne på Ocean, en 60 fots trimaran, etter denne turen. De logget 32,4 knop i Indre Oslofjord på søndag.

Watski Skagerrak TwoStar: Seilerne spår kamp om plassene i morgen

De fleste tror det blir kamp om plassene når påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar åpner i morgen kl 1300. Det viser SEILmagasinet.no’s uhøytidelige stemningsmåling før påmeldingsstart.

Nyhetsbrev

Gå til toppen