Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Nytt utstyr: Ny type fendere

De oppblåsbare fendrene har dominert fritidsbåtmarkedet i en årrekke. Nå har et italiensk selskap designet en ny type som de håper skal ta over. Fordelene med den nye typen er i hvertfall klare.

Verdens kanskje største serieproduserte katamaran: På hengende håret…

Det gikk på hengende håret å få lirket denne nesten 23 meter lange Privilege 745en ut av produksjonslokalene til Alliaura Marinei les Sables d’Olonne i Frankrike. Men det gikk, og verftet visste hva de gjorde. For dette var produksjonsnummer 3.

Inspirert av havets shorthanded-båter: Ny type sportsbåter på fremmarsj

Shorthandedseiling over store havstrekninger har skapt helt nye båter og revolusjonert formen på seilbåtskrogene. Disse båtene kommer nå for fullt i alle mulige størrelser, ikke bare som Open 60, Open 50 eller Class 40. Nå får du dem også som små sportsbåter ned til fem meters lengde.

Utstillingspremiere i La Rochelle: Første kikk på nye Harmony 31

La Rochelle (SEILmagasinet): Lillesøster i den franske Harmony-familien, Harmony 31, ble vist for aller første gang under La Rochelle-utstillingen. Publikum fikk dog kun beskue båten utenifra.

HP 1030: Ny entypebåt til fantompris

680 000 kroner – med moms og seil – det koster den nye, svenske 34-foteren HP 1030. – Utrolig, men sant, sier mannen bak prosjektet; Hans Pettersson.

Båter i sjøen: Rekord på Kadettangen

Det ble besøksrekord på årets Båter i sjøen. Strålende solskinn og flust med flytende nyheter bidro til å trekke mange kjøpelystne til bryggene.

RM 1200: Turbåt med detaljer utenom allfarvei

Den franske båten RM 1200 debuterte på det norske markedet i forbindelse med Båter i sjøen, der den skilte seg klart ut fra den store mengden båter. SEILtv har vært om bord i den detaljrike og raske turseilbåten.

Se Hanse 350 på SEILtv: Frekt design og nye løsninger

Et frekt design og nye løsninger; det er inntrykket vi sitter igjen med etter å ha vært om bord i nye Hanse 350.

X-55 - Båter i sjøens mest avanserte?: X-båt med detaljer i særklasse

Aldri tidligere har så mange store seilbåter vært representert under Båter i sjøen, og det er tydelig at de utenlandske produsentene jakter på nordmenns fete lommebøker. Utstillingens kanskje råeste båter er X-55 – i alle fall når det kommer til avanserte detaljer.

Båter i sjøen: Snikpremiere på verdensnyheter

Raymarine kan vise frem nye instrumenter på sin stand som egentlig først skal avdukes i Southampton om to uker. SEILtv har fått Cato Anweiler hos Belamarin AS til å fortelle hva dette er.

Ferske båteiere: NSF trenere satser på storbåt

Thomas og Espen Guttormsen, Frank Kirkeland og Lars Loennechen har slått seg sammen også på privaten. Nå har de kjøpt sportsbåten Archambault 40. Planen er foreløpig i støpeskjeen, men det blir regatta og mulighet for hardværskurs.

Splitter ny 34-foter: Rykende fersk X-34 på Kadettangen

Igår kveld klokka 20 kom den nye X-34 med ferge til Norge. Klokka 1150 i dag lå båten ferdig rigget og klar på utstillingen. X-34 er en meget spennede alternativ i 34-fots klassen. Vi har vært om bord.

Båter i sjøen åpner i dag: Nyhetene ligger tett i tett på Kadettangen

I dag klokka 12 åpner høstslippet av nye båter på Kadettangen i Bærum. Båtutstillingen Båter i sjøen byr på over 100 seilbåter – mange av dem er splitter nye. En av dem er Bavaria 34 Cruiser, som vi gir deg en guidet tur om bord i.

Nyhetsbrev

Gå til toppen