Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Kjærlighet ved første blikk

Noen ganger finner man båten man bare må ha – og som man ikke vil skille seg fra.

Familiehytter med 360° strandlinje

Båter på 40 fot er blitt klassen med det store salgsvolumet. Vi har vurdert fem aktuelle modeller.

I Niels Jeppesens design-hode

Gjennom 37 år har X-Yachts kommet med nye modeller – samtlige med den samme mannen bak designet: Niels Jeppesen. Hva skjer egentlig i hodet hans når en båt blir skapt?

De moderne ¾-Tonnerne

Raske seilbåter på 34 fot var det store på 80-tallet. Nå er de tilbake.

34-foter for familie og regattaseiling

Diva 34 SC blir en båt som kan tilpasses mange ulike ønsker.

Klassiske linjer: Kan det bli båt igjen?

Hvor sliten kan en gammel klassiker bli før det er umulig å restaurere den og lage en vakker skute ut av det gamle skrotet?

«Brand IV»: 12-meteren som seilte fra alle

Johan Anker var ikke bare en verdens beste båtkonstruktører, han var også en ener til rors som regattaseiler. «Brand IV» var båten som virkelig gjorde ham berømt.

Seiljuss: Hvor slitt er slitt?

Det kan være stor avstand mellom hva selger oppfatter som slitasje på båt og utstyr og hva kjøper mener hva som er akseptabelt. Det kan være lurt å være spesifikk om hva som er slitt – og hvor mye.

«Corona» kan reddes

Flere lesere har meldt sin interesse for å redde to norske, historiske 12-meterne som ligger og forfaller ved Middelhavet.

Klassiske linjer: Holmen Yachtværft still going strong

Henrik Roberts stolte trebåtverft ved Nesbru i Asker er fortsatt i full drift og kan se tilbake på seks sterke år med gode økonomiske resultater.

Klassiske linjer: Flensburg blir Europas Newport

Flensburg er i ferd med å bli Europas senter for klassiske båter. Æren for dette har Oliver Berking, eieren av Tysklands største sølvvarebedrift, men som er mest kjent for sine trebåtbragder.

Båten min: Drømmebåt til besvær

Når drømmebåten du nettopp har kjøpt gir deg søvnløse netter på grunn av alle skjulte feil, kan det vel hende at forholdet til båten din blir noe anstrengt.

Nyhetsbrev

Gå til toppen