Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Presser prisene på Seil

Elvstrøm lanserer nytt seilmerke for tynne lommebøker. Prisene blir oppsiktsvekkende lave.

Skisser på ny Vision

Bavaria lanserer en 42-foter til høsten. Linjene følger storesøsteren på 46 fot.

Båttest under Færderseilasen

Bavaria Vision 46 er helt ny i Norge, og for å få en grundig vurdering av seilegenskapene ble jeg med å seile Færder’n. Her er noen inntrykk fra regattaen.

Unngå rust på rustfritt stål

Rustfritt stål på båten er dessverre ingen garanti mot rust eller utstyrets robusthet. Her er en guide om hvordan den holdes flott og fri for rust.

Test av koppholdere: Hold på koppen!

Det er godt å ha en kopp kaffe eller noe kaldt å drikke innen rekkevidde når vi seiler. Vi har sett nærmere på noe av utvalget av kopp- og flaskeholdere.

Mat om bord: Lettere sommer

Har du et ektefødt ønske om å sprette i land etter sommerens seiltur med samme matchvekt og i samme form som da du dro? Vel, her har du i alle fall noen gode tips til hvordan du kan klare det.

Med fingeren på volumknappen

Hanse 415 er en voluminøs turbåt som har det de fleste trenger. Men det er likevel noe å sette fingeren på.

Båten min: LM 32: Ulv i fåreklær

Mange får seg en overraskelse når de ligger side om side av VEGØY III og blir fraseilt. Under sitt noe sedate ytre og omfattende indre, skjuler det seg et moderne undervannsskrog.

Aggressive linjer lyver ikke

Dufour har designet en båt med et sint ytre. Resultatet er blitt en drøm under seil.

Mest racing, litt komfort

J/111 er en av de nye spreke båtene du kan møte under Færderseilasen. Seilas testet den i høst. En båt stor på seilegenskaper, men liten under dekk.

Flere valg og farger

Seiltøyleverandørene satser på friske og sterke farger i sommer. At antallet merker på det norske markedet blir større, gir oss som seilere mer å velge mellom, både når det gjelder kvalitet, form, design og pris.

Kule klær som øker sikkerheten

Flyteplagg kan være både sikre og komfortable. Det nye er at de i tillegg ser bra ut. Her er noe av det vi fant tilgjengelig på markedet.

Seilbåt med hekkaggregat

JARO 37 Coupè går over 20 knop med 200 hester under dørken.

Nyhetsbrev

Gå til toppen