Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Grand Soleil med ny 43-foter

Det Italienske verftet følger oppskriften fra 39-foteren.

Xp 50 seiler

Tredje modell ut i den nye Performace-serien fra X-Yachts er ferdig.

Gjennomtenkt turseiler

Fransk båtdesignfilosofi får stadig mer anseelse i markedet. RM-båtene er solide turseilere inspirert av brede og lette regattabåter for shorthandseiling. Vi har seilt den største av dem, RM 1350.

Moderne seil Formstabile seil gir mindre krengning

Formstabile seil gir deg en langt bedre seilopplevelse enn standardseilene nye båter gjerne er utstyrt med. Det mener samtlige seilmakere SEILmagasinet har snakkket med.

Arcona 36 og Contrast 36 1980-talls kvalitetsfølelse

Den gode kvalitetsfølelsen er påtagelig om bord i svenskbygde Arcona 36 og Contrast 36. Klisjeen «mye båt for pengene» gjelder for dem.

Seil blir rimeligere – i fremtiden

Den teknologien vi ser i dag er mer enn 20 år gammel. Den nye generasjonen seil vil bli betydelig billigere, mener Henrik Smith.

De eksotiske fiberne

Seilmakeren har mange fibre å velge i når han skal designe seilet ditt. Her er en oversikt.

En bransje i endring

Selv om det ikke pågår en stor revolusjon i seilmakerbransjen for øyeblikket, betyr ikke det at det ikke skjer endringer.

Pascal Conq fra Finot Conq: – Vekten er avgjørende

Pascal Conq fra Finot Conq er årets båtkonstruktør og står for linjene på to av båtene som er kåret til Årets Båt i Europa. Begge har et moderne skrog, men de er i hver sin ende av vektskalaen.

Tor Hove, Fjordsail AS: Tre ønsker som ikke kan oppfylles

– Det hele koker ned til en grunnleggende konflikt mellom tre ønsker: Performance, økonomi og komfort. Mitt postulat er at du kan kombinere to av dem, men ikke tre.

Tom Humphreys, Humphreys Yacht Design: Markedet er bøygen som knekker farten

– Vi jobber med å senke vekten – vektbesparelser senker faktisk omkostningene inntil et visst punkt. Men vi må også ha markedet med oss. Det er bøygen.

Niels Jeppesen, X-Yachts: Et spørsmål om hva kundene vil ha

– Jeg forstår frustrasjonen over den høye vekten i moderne performance-båter. Det er tre hovedårsaker: De er prinsipielt sterkere bygd, de er mindre avhengige av mannskapets vekt og så er de fylt med utstyr.

Velg riktig plotter

Plotterbransjen er i krig. Våpnene er produktutvikling. Vinneren av krigen er forbrukerne, men nyhetsmangfoldet er så stort at det ikke er lett å få oversikten. Her gir vi deg litt hjelp til å finne frem.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen