Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

«Britannia» endelig i mål

Etter syv års byggetid ved trebåtverftet i Arkangels i Russland og endeløse rettsaker kunne byggherren og eieren Sigurd Coates endelig fortøye sin fantastiske «Britannia» til kai i hjemmehavnen Son sent tirsdag natt.

Ny baugsprydfeste

Moderne seil krever nye løsninger. Her har du en smart løsning for gennaker seiling.

Soloseiler og sykepleier

Det ble en tøff sprintseilas til Sjælland for det unge mannskapet med strøm og kuling i mot.

Passerte Kristiansand i natt - til Son i ettermiddag

Kongebåten «Britannia» er nå på det siste strekket mot hjemmehavnen i Son dit den ventes å ankomme idag.

Dufour 40e: Følger opp i ny Dufour-stil

Helt på tampen av juli lettet det franske Dufour-verftet på sløret og viste frem sin nye Dufour 40e. Det er en helt ny modell som følger opp i stilen til Dufour 34e og Dufour 45.

Bavaria med modell nummer tre fra Farr

Det tyske verftet er inne i en forvandlingsprosess. Her er skisse på Bavaria 44 Cruiser.

Hanse-oppkjøp av Dehler: Hanse-verftet satser på to Dehler-fronter

Det begynner nå å avtegne seg en filosofi bak Hanse-verftets oppkjøp av konkursrammete Dehler. Nå skal det satses på to fronter.

Navionics mobile: Kart til mobilen

Det italienske firmaet Navionics har utviklet en ny programvare som kan hentes og installeres gratis, og som gjør det mulig å laste ned kart på mobil-telefonen. Foreløpig synes det kun å være mulig på iPhone.

Navicom RT-311: Robust håndholdt VHF-radio

En bærbar VHF kommunikasjonsradio kan være nyttig. Dessuten er den billig. Et godt eksempel på en slik radio er Navicoms nye RT-311.

Navionics: 3D-kart gir opplevelse av å fly

Navionics har nylig kommet med en ny programvare for kartplottere som de kaller TurboView, og som skal kunne gi brukeren muligheten til å se på kartet som om man satt i et luftfartøy.

Tacktick: Trådløs NMEA-informasjon

Har du noen gang lurt på hva dybden er, når du står på fordekket og styrer ankerspillet – uten å gå tilbake til cockpiten? Eller hva vindstyrken er når du er under dekk?

Scanstrut: Forenkler instrumentmontering

Det engelske firmaet Scanstrut produserer forskjellig typer stativer og beslag  for montering av utstyr om bord. En av årets nyheter gjør det enklere å montere plotter og andre instrumenter akkurat der du ønsker dem.

Smarter Track: Se og bli sett med AIS

Flere og flere har installert en AIS-mottager i båten, og dermed kan de se andre – spesielt de større – fartøyene på kartplotteren. Med denne klasse B AIS-transponderen kan andre se din båt på sine plottere.

Nyhetsbrev

Gå til toppen