Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Ny teknologi for store batterier: For første gang: Lithium-batterier for båt

I følge en pressemelding hevder det nederlandske firmaet Mastervolt å ha utviklet det aller første praktisk anvendbare Lithium-Ion (Li-Ion) batteriet for bruk i båt.

Nytt utstyr: Strømbryter styres med SMS

Mastervolts nye digitale 10-kanalers 10A strømbryter kan fjernstyres fra hvor-som-helst på båten.

Ny variant: VHF-radio med AIS-mottager

Navicom er en stor og kjent produsent av maritime VHF-radioer. RT-650 er betegnelsen på en av deres nyeste modeller for fast montering. Den har innebygd AIS-mottager som blant annet betyr at du bare trenger én VHF-antenne.

Til en tidel av prisen: Rimelige slitedeler til motoren

Enkelte originale motordeler er ofte priset svært høyt. Noen ganger er det imidlertid mulig å finne tilsvarende uoriginale deler til en brøkdel av prisen. Her er et eksempel.

Elektronikk-kjempe på nytt marked: Garmin vil være med i autopilot-markedet

Garmin nøyer seg ikke med å være markedsledende innenfor GPS. Stadig forsøker de å utvikle mer elektronikk for båter. Med sin nye GHP 10 ønsker de også å få en bit av verdensmarkedet for autopiloter.

Ny teknnologi: Digital bilde-prosessering gir bedre radarer

Garmins har nylig presentert sine videreutviklete utgaver av radarene GMR 18 HD og GMR 24 HD, som skal kunne gi høyere oppløsning og klarere bilder, spesielt på korte avstander.

Nytt utstyr: AIS gir fattigmannsradar

Med en AIS-mottager koblet til kartplotteren eller navigasjonsprogrammet på PCen kan du se hvor alle de større fartøyene i området befinner seg. Et eksempel på en slik billig mottager er Nasas AIS Engine 2.

Ny måte å dokumentere seilasen på: Elektronisk loggbok til nytte og glede

Firmaet Weather Dock er kommet med en smart liten boks med en innebygd GPS som kan lagre båtens posisjon hvert sekund. Med denne kan du lage din elektroniske loggbok.

Ny versjon: Norges mest solgte kartprogram med Navionics kart

Kartprogrammet Tiki for PC er sannsynligvis det mest solgte her i landet de siste årene. Nå er det utviklet en ny versjon av programmet for Navionics vektor-kart, som finnes for hele verden.

Nye modeller fra Bénéteau: Luksus, lys og harmoni

Targabøyle og et stort, åpent akterskip – det er de mest iøynefallende trekkene ved Bénéteaus nye flaggskip – Oceanis 58. Selv sier verftet at det er en båt med luksus, lys og harmoni.

Bénéteau med nye modeller: 35-foter erstatter to First-modeller

Oppfølgeren til First 40 blir First 35, og også den er tegnet av Farr Yacht Design. Båten kommer inn i First-programmet som erstatter både for First 36.7 og 34.7.

Bavaria 32 blir billigere enn 31-foteren

Det tyske verftet svarer konkurrentene med en enda billigere båt. Bavaria 32 vil seile bedre og er en av 25 nye seilbåter som er nominert til årets båt.

57-foter som setter ny standard

Jeanneaus flaggskip har nye løsninger og elegant stil. Båten vil konkurrere med Bavaria 55 og Oceanis 58 som snart er på vannet.

Nyhetsbrev

Gå til toppen