Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Utstilling også i Son

Flere av de nominerte båtene til tittelen ”Yacht of the Year” er utstilt i Son. Selve kåringen skjer i Düsseldorf til helgen.

Speedpuck

Litt større enn en ishockey puck, men nesten like robust. Velocitek har utviklet en smart logg, kompass instrument for regattaseilere.

Veivalget for Uke 2 ga denne retningen:: Masten bør kunne få stå oppe når båten står på land

Det var et solid flertall i favør av at en seilbåt må kunne stå på land med masten oppe. Tre av fire mener dette. – Det er ikke masten som er årsaken til at båtene velter, men for dårlig understøttelse av båtene, var det flere som mente.

Klart for årets båter

Vinnerne av ”Yacht of the year” offentliggjøres lørdag denne uka på ”Boot” i Düsseldorf. Seilas er med i juryen.

Etap mangler penger

Det tradisjonsrike belgiske verftet ble kjøpt opp av Dehler i fjor. Det var ikke noe sjakktrekk.

Italiensk design på sitt beste

Nye Grand Soleil 46 er en fryd for øyet. Se bilder av den lekre båten.

Endelig en ny C-serie

Raymarine har alltid vært ledende på båtelektronikk, men deres populære C-serie er ikke lenger moderne. Det blir deres nye serie.

Gode tider for Discovery

Den lille engelske båtbyggeren Discovery Yachts hevder at salget går strykende, tross meget vanskelige tider i bransjen.

Bavaria 47 Cruiser følger opp 43-foteren: Innovativt og smart i ny stil

Under Paris-utstillingen rett før jul viste det tyske Bavaria-verftet frem oppfølgeren til Bavaria 43 Cruiser. Ved siden av å være en stor 47-foter, utmerker Bavaria 47 Cruiser seg med flere innovative og fornuftige løsninger.

Veivalget: Bør seilbåter kunne få stå på land med masten oppe?

Flere seilbåter har i løpet av det siste året veltet mens de har stått i opplag på land. Felles for uhellene er at båtene har stått med masten oppe. Det har igangsatt en diskusjon om seilbåter i det hele tatt bør ha masten oppe når de står på land. Hva mener du?

Får spenstigere seilegenskaper: Nye Lagoon 421 med fathead-storseil

Mer seil og bedre seilegenskaper – det er hovedingrediensene i endringene når katamaranen Lagoon 420 nå blir til Lagoon 421.

Endelig en tøff turkatamaran

Lagoons 42-foter kommer i ny utgave. Med firkantet storseil ser den ut som en racer.

Import-statistikken for november 2008: Svakere i seilbåtmarkedet

De siste tallene fra Statistisk sentralbyrås statistikk for import av fritidsbåter viser en svært kraftig reduksjon i importen av motorbåter siden sommeren 2008. De siste par månedene ser vi nå tegn til at det butter i seilbåtmarkedet også.

Nyhetsbrev

Gå til toppen