Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Fjerner redningsvest etter test

Etter at redningsvesten Navigare Scan for barn kom dårlig ut i en test på TV2-hjelper deg i går fjerner Helly Hansen redningsvesten fra butikkhyllene, og tilbyr testvinneren i bytte.

X-Yachts Norge 10 år: Blomstrende jubileum

Med sydhavssus og iført blomsterkranser mottok vertsskapet i X-Yachts Norge sine gjester da bedriftens 10 års jubileum ble behørig feiret i importørens nye anlegg på Nesset i Bundefjorden. Otto Backe var verten in person.

Nytt og brukt i Son

Neste helg blir det nok en gang arrangert båtmesse i Son. Det blir stilt ut både brukte og nye båter.

Utstyr: Skuffer unna komposittpropeller

Etter at Tom Osa i Finisterra AS begynte å importere kompositt propellene Kiwi prop i fjor har stadig flere seilere fått øynene opp for de lette og lite turbulens skapende propellene.

Hanse i voldsom vekst

De tok fra oss Fjord og nå tar de Moody fra engelskmennene. Tyske Hanse begynner å bli mektige. Vi har vært på verftsbesøk og sett det en rekke hemmeligheter.

Nye LYS-tall på rekke og rad: Pogo Class 40 med LYS-tall 1,58!

Daglig kommer det nå ut nye LYS-tall fra LYS-komiteen i NORLYS – både når det gjelder standard-tall og LYS-tall til individuelle båter. Det fremgår av «nyhetsfeeden» vi har lagt ut her på SEILmagasinet.no (nederst i 3. kolonne). I dag dukket den standard-båten som til nå har fått høyest LYS-tall, opp på listen.

Gjør henteturen til en fornøyelse

Ikke bare er det penger å spare på å hente båten selv, men jomfruturen er også en fin måte å bli kjent med båten på. Forutsatt at  fungerer som forventet.

Hanse 430 i sprek regattaversjon

Hanses husdesignere Judel/Vrolijk har tatt for seg linjene til Hanse 430, gitt den 20% mer seilareale på 1.5 tonn mindre vekt, og vips så har man 430 E Competition, en fullblods regattabåt som ikke skal ligge tilbake for noen

Flytende hytte på to skrog

Store katamaraner er på full part inn også i Norge. Mahé 36  er blant de minste i klassen, men gir likevel mer plass for pengene enn de fleste enskrogsbåter.

Al Capone losset i Antwerpen

Det heteste tilskuddet til den norske havseilerflåten, Einar Sisseners Cookson 50 «Al Capone» har bestått den lange reisen fra New Zealand til Antwerpen. Nå gjenstår siste etappe hjem.

Redningaksjon: Full fyr i båt i Bergen

En Jeanneau 45 tok full fyr rett utenfor Bergen torsdag kveld. Eieren og eneste om bord måtte gå i flåten for å slippe unna flammene og røyken, og ble kjørt til legevakten. Brannen ble slukket etter 20 minutter.

Giftfritt bunnstoff fra Sverige

Er det virkelig mulig å fremstille et effektivt bunnstoff som hindrer groe uten å forgifte miljøet? Et svensk selskap mener de har løsningen og de får støtte fra forskningshold.

Stor prisforskjell på bunnstoff

Bunnstoff står sentralt i vårpussen. Vi har sjekket priser, og de varierer sterkt.

Nyhetsbrev

Gå til toppen