Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

De første bildene: HP 1030 ute av skallet

Med spenstige spesifikasjoner og en gunstig pris er den svenske båten HP 1030 er imøtesett med stor spenning. Egentlig skulle båten hatt premiere under utstillingen i Sandefjord, men Ting Tar Tid. I stedet for å bli vist frem der, ble det første skroget tatt ut av formene.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord: Et svangerskap for en sommer

For ni måneder siden sa messegeneral Espen Berg at sommeren kommer til Sandefjord i månedsskiftet mai/juni, under båtmessen Båt&Bryggeliv, Ni måneder senere kom sommerne til Sandefjord, under den nevnte messen – og sammen med 8–10 000 besøkende båtinteresserte.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord dokumenterer seilbåtinteresse: Null seilbåter i fjor - 30 i år

– Ja, her er det hektisk, det kan jeg love deg. Ordene kommer fra Espen Berg, messegeneral for båtutstillingen Båt & Bryggeliv i Sandefjord, og tidspunktet er en time før messeåpning fredag 30. mai. Hele 30 seilbåter ligger klare til å ta i mot publikum. I fjor var det ingen. Det sier alt om seilbåtinteressen om dagen.

Jeanneau med 30-foter

Sun Odyssey 30i vil bli en stor liten famileseiler, med full komfort. Båten vil få verdenspremiere på Båter i Sjøen.

Lite kaos i «More Chaos»

Brødrene Sundvalls Swan på 56 fot er ikke som andre Swaner Vi har vært om bord.

Lysere, enklere, rettere: Ny 43-foter innvarsler ny Bavaria-stil

Når det tyske verftet i dag offentliggjør en ny 43-foter, lanseres samtidig en ny og enklere stil under dekk. Båten erstatter Bavaria 42 Cruiser og «vaktskiftet» finner sted i juni.

Ny kjempekran innviet: Tunge løft i Vollen

Det er slett ikke dagligdags å se en 70-foter henge i kranen, men det kan du se i Vollen i Asker, der Oslofjordens største traverskran ble innviet i går. Og det første løftet ble viet 71-foteren SANTANA på 40 tonn.

Bavaria med 43-foter

Dennye Bavariaen får en ny stil under dekk, og skiller seg fra de nye mindre Bavariaene. Båten vil starte en ny trend fra verftet og er alt klar i juli.

Et liv etter døden for TP52

I den overopphetede TP 52 klassen blir båtene ute av stand til å konkurrere i toppen etter et par sesonger. Nå er avdankede TP52 ettertraktet i IRC klassen.

Soldronning på to skrog

Salina 48 er har eget soldekk i hekken og plass til 22 personer om bord. Vi har vært på kveldstur med Oslo-fjordens største seilkatamaran.

Konglig prøveseiling av Xc-45

X-yachts første satsning på turseilermarkedet kommer på vannet 17 juni. Kronprins Frederik får den ære av å seile båten først.

Nytt vanntett kamera

Pentax kommer med et nytt kamera som egner seg om bord.

Seilbåtsalget dabber av

Salget av seilbåter går tregere nå. Færre låner penger for å  kjøpe båt, får Seilas opplyst.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.
Gå til toppen