Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Hanse 430 i sprek regattaversjon

Hanses husdesignere Judel/Vrolijk har tatt for seg linjene til Hanse 430, gitt den 20% mer seilareale på 1.5 tonn mindre vekt, og vips så har man 430 E Competition, en fullblods regattabåt som ikke skal ligge tilbake for noen

Flytende hytte på to skrog

Store katamaraner er på full part inn også i Norge. Mahé 36  er blant de minste i klassen, men gir likevel mer plass for pengene enn de fleste enskrogsbåter.

Al Capone losset i Antwerpen

Det heteste tilskuddet til den norske havseilerflåten, Einar Sisseners Cookson 50 «Al Capone» har bestått den lange reisen fra New Zealand til Antwerpen. Nå gjenstår siste etappe hjem.

Redningaksjon: Full fyr i båt i Bergen

En Jeanneau 45 tok full fyr rett utenfor Bergen torsdag kveld. Eieren og eneste om bord måtte gå i flåten for å slippe unna flammene og røyken, og ble kjørt til legevakten. Brannen ble slukket etter 20 minutter.

Giftfritt bunnstoff fra Sverige

Er det virkelig mulig å fremstille et effektivt bunnstoff som hindrer groe uten å forgifte miljøet? Et svensk selskap mener de har løsningen og de får støtte fra forskningshold.

Stor prisforskjell på bunnstoff

Bunnstoff står sentralt i vårpussen. Vi har sjekket priser, og de varierer sterkt.

Regattaklokker for daglig bruk

Ronstans startklokke blir foretrukket av jolleseilere. Nå kommer produsenen med klokker du ikke trenger å ta av deg når du kommer på land.

Vant kampen om Kongeyachten

Etter 12 års byggetid og to år i rettsapparatet kan Mossemannen Sigurd Coates endelig juble. For to dagers siden ble dommen som gir ham rett til å ta båten fra verftet i Arkhangels rettskraftig.

Politiet mot mafiaen i thrilleren om «Britannia»

Mens Sigurd Coates stadig håper å få den 135 tonn store båten på vannet foregår det en kamp i kulissene som selv garvede jurister ikke aner utgangen på.

Bygget av Prinsen av Wales

Sigurd Coates bygger en kopi v den berømte «Britannia» i Rusland. Her er yachtens historie.

A35 får en lillesøster

A30 skal bli verdens raskeste IRC båt i sin størrelse.

Landmark 43 klar til St. Hans

Å sette igang serieproduksjon av seilbåter er en komplisert affære. Det har Claus Landmark erfart etter at han lanserte sin nye 43 foter ifjor. Første norske kommer ikke før til midtsommer.

Full kontroll på vesten

Oppblåsbare vester kan være en dødsfelle om de ikke kontrolleres. Her er vesten som gjør kontrollen enklere.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.
Gå til toppen