Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Seilmessen i Son har kommet for å bli: – Suksess, mener arrangørene

De er ikke i tvil, utstillerne som har deltatt under Seilmessen i Son: – Utstillingen har kommet for å bli. Flere tusen dedikerte seilbåtinteresserte har besøkt utstillingen, som skiltet med flere seilbåter over 30 fot enn hva tilfellet var på Sjøen for alle på Lillestrøm.

Seilmakerdebatt på SEILtv: Panel- eller laminatseil?

Seilmaker Bengt Falkenberg i Albatross Segel i Sverige sverger til panelseil, og i seilmakerdebatten i Son uttalte han at de er vel så gode som støpte laminatseil. På SEILtv begrunner han dette.

Avduket og prøveseilt forrige weekend: Hanse 45 DS på jomfrutur

Forrige weekend ble den første båten i den ultramoderne, nye serien av Moody-båter under Hanse-verftets eierskap prøveseilt. – Designet vi har valgt for dagens Moody, vil bli designet for morgendagens båter, sa Michael Schmidt til de flere hundre fremmøtte.

Bunnstoff på sprayboks

Bunnstoff i form av spray  skal gjøre forberedelsene til sjøsettingen enklere.

Jeanneau 45 DS, messens seilbåt

Selv om det var få seilbåter på Sjøen for Alle ble det kåret en vinner. En båt som også medlemmer av motorbåtjuryen falt for.

Tau som ikke tvinner

Liros har utviklet et tau for bruk som skjøte på raske båter.

Moody 45 endelig under seil

Her er bilder av første Moody fra Hanse.

Puma med seiltøy

Puma sponser et av de mest seriøse Volvo Ocean Race-prosjektene og lanserer ikke overraskende støvler og klær for seilere.

Dollar gjør Hunter-båtene til Norges billigste: Messens dollarglis!

I takt med dollarens fall gliser Morten Svendsen fra Westmar AS, for med en dollarkurs på 5,11, kan han skryte av at han som importør av de amerikanske Hunter-båtene, trolig selger Norges rimeligste seilbåter.

Seilmakerdebatt på SEILtv: Spinnaker eller gennaker – eller begge deler?

Spinnakere og gennakere – eller valget mellom dem – stod på bestillingen til seilmaker Henrik Smith fra Quantum Sails under seilmakerdebatten i Son. På SEILtv kan du se hvordan Smith taklet dette og hvilke råd han gir.

Når båten er i boks

Lillestrøm-messa gir gode muligheter for å sikre seg drømmebåten. Etterpå er det bare utstyret igjen. Det finner du i hall D.

Tid for seminarer og møter: Seilerdag hos Simrad på Sjøen for alle

Eksperter fra England kommer til Simrads stand på Sjøen for alle på Lillestrøm torsdag (fra kl 1500) for å fortelle om det siste innen båtelektronikk generelt og Brookes & Gatehouse spesielt. I kveld er det dessuten shorthanded-møte på Dronningen, og torsdag kveld kan du høre om hvordan du kan nå norsk toppnivå innen regattaseiling på fem år. Det skjer i Son.

Bavaria 40 spiser Bavaria 42

Kannibalisering kalles det når et bilmerke kommer med en modell som tar kunder fra en eksisterende modell. Vi har sett på Bavaria 40 og kan ikke se grunnen til å velge Bavaria 42.

Nyhetsbrev

Gå til toppen