Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Beste fra to verdener

Xc45 seiler som en regattabåt, men har komforten til en turseiler. Vi har vært på jomfrutur med X-Yachts nye satsning sammen med Niels Jeppesen.

Ny rask Dufour

Første båt i en ny generasjon raske turseilere fra det franske verftet.

Fersk og sprek Finngulf

Seilas var blant de aller første som fikk være med på prøvetur med Finngulfs splitter nye 43-foter.

Alizé Yachts satser annerledes Vil coache kunden til rett båt

Gjennom et salg av aksjer i Alizé Yachts til firmaet Arme Riddere, omfatter nå Alizé Yachts en gruppering av svært kjente seilere. – Ved å tilby unik kompetanse og kontinuerlig oppfølging skal firmaet coache hver enkelt kunde mot hans eller hennes personlige mål, sier daglig leder Peter Øye om hvordan denne nye kompetansen skal brukes.

Slutt på å kjøpe fra andre Seldén satser på eget dekksutstyr

Minst 100 000 blokker i året; det kjøper Seldén fra underleverandører for å utstyre riggene de produserer. – Det er et godt argument for at vi skal bli vår egen leverandør, sier Mats-Uno Fredrikson i Selden Mast AB. I dag røper han at Seldén satser på produksjon av sitt eget dekksutstyr.

Seldén med dekksutstyr

Den store svenske mastefabrikaneten kjøper og monterer 100.000 blokker i året, og har bestemt seg for å lage dem selv.

Finner testes på hjemmebane

I går startet det tre dager lange Finnboat Show i skjærgården utenfor finske Turku. Mer enn seksti båtjournalister fra hele verden er samlet for å teste aktuelle finske båter.

Harmony i trøbbel

Verftet stopper produksjonen av seilbåtene til finansieringen er i orden.

Seilas-bagen tilbake

Seilas laget en meget populær bag på 70-og 80-tallet som fremdeles gir gode minner for mange seilere. Nå er den her igjen.

Ennå skjær i sjøen for Britannia

Selv om Sigurd Coates har vunnet frem i det russiske rettsapparatet kan det ennå ta noe tid før han kan si at den stolte kongeskuta  endelig er hans.

Weather routing på fem minutter

Svenske Sailport utvikler en nyttig programvare for både regatta og langturseiling. Seilas er beta-testere.

De første bildene HP 1030 ute av skallet

Med spenstige spesifikasjoner og en gunstig pris er den svenske båten HP 1030 er imøtesett med stor spenning. Egentlig skulle båten hatt premiere under utstillingen i Sandefjord, men Ting Tar Tid. I stedet for å bli vist frem der, ble det første skroget tatt ut av formene.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord Et svangerskap for en sommer

For ni måneder siden sa messegeneral Espen Berg at sommeren kommer til Sandefjord i månedsskiftet mai/juni, under båtmessen Båt&Bryggeliv, Ni måneder senere kom sommerne til Sandefjord, under den nevnte messen – og sammen med 8–10 000 besøkende båtinteresserte.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen