Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Stem på årets seilbåt i Europa

Årets Seilbåt i Europa for 2008 blir kjent 20. januar. Aldri har konkurransen vært så hard og jevn som i år og ryktene om hvilke båter som ligger an til å vinne i de enkelte kategorier svirrer allerede. Nå kan du selv få være jurymedlem og stemme frem dine favoritter. Vi begynner med klassen under 10 meter.

Rett i øret: Elektronisk taktiker om bord

Tiny Coach er et ekstra mannskap som kun bruker 1 watt.

Hold buksene oppe: Lekre belter med flagg

Buksebelter med signalflagg har vi sett en stund, men det meste kommer fra Østen og kvaliteten varier, for å si det litt pent. Her er imidlertid en kolleksjon fra USA som går utenpå det meste, og da snakker jeg ikke bare om magen.

Ny bok fra Flyt Forlag: Forståelige kappseilingsregler

Kappseilingsreglene er for mange en komplett uforståelig materie, men ved hjelp av Flyt Forlags nye bok, Forståelige kappseilingsregler, skal de nå kunne bli langt lettere tilgjengelige.

Brillesystem fra Adidas: En brille som løser problemet

Briller som dugger og blir fulle av salt? Skift til kontaktlinser, da vel! Men nei, så enkelt er det ikke for alle brillebrukere. Ikke rent få har en dioptri og/eller en astigmatisme som gjør det mer eller mindre umulig med kontaktlinser.

Årets presang for KNS-medlemmer: Praktverk om klubbhus nr. 1

I anledning Kongelig Norsk Seilforenings forestående 125 års jubileum, presenterte i Henrich Nissen-Lie og hans medforfattere en bok om foreningens klubbhus, Dronningen. Boken er trykket i et begrenset opplag, og bør kunne bli gaveidé nr. 1 for medlemmer av KNS.

Fester på det meste og tåler det meste: Teipen som redder alt

Tenk deg en teip som fester på både fet og våt overflate, som tåler sterk varme og som er selvvulkaniserende. Ifølge Harbor Products i USA fins en slik teip.

1400 båter til Paris

Ikke færre en 300 000 besøkende ventes til Salon Nautique International de Paris som åpner dørene førstkommende lørdag.

Slutt på å ødelegge ryggen: Kjærkomment ankerspill for mindre båter

Hvorfor skal de som har mindre båten diskrimineres og være nødt til å hale i ankertauet med bare hendene? Lewmar har i alle fall sett i nåde til dem og utviklet en liten juvel til fordekket.

Ny 40-foter fra Tyrkia

Tyrkiske Ege Yat presenterer sin nye Ege 40 våren 2008.

Ny bok om Båtførerprøven

Med et obligatorisk båtførersertifikat på trappene, vil det ventelig dukke opp et «hav» av nye lærebøker som belyser pensumet til sertifikatet. En av de første er «Båtførerboka».

NX1000: Vanntett lomme-VHF for jolleseilere

Nexus er kommet med en ny, liten og vanntett VHF som er myntet på jolleseilere, brettseilere og andre som bruker småbåter.

En aldri så liten genistrek: Endelig kontroll over kalesjebøylene

Vi er vant til å slåss med kalesje-/sprayhood-leddene som aldri helt vil det samme som oss. Det har amerikanske Taco Marine gjort noe med, for endelig kommer disse små torturinstrumentene med kuleledd. Problemet borte!

Nyhetsbrev

Gå til toppen