Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Ennå skjær i sjøen for Britannia

Selv om Sigurd Coates har vunnet frem i det russiske rettsapparatet kan det ennå ta noe tid før han kan si at den stolte kongeskuta  endelig er hans.

Weather routing på fem minutter

Svenske Sailport utvikler en nyttig programvare for både regatta og langturseiling. Seilas er beta-testere.

De første bildene HP 1030 ute av skallet

Med spenstige spesifikasjoner og en gunstig pris er den svenske båten HP 1030 er imøtesett med stor spenning. Egentlig skulle båten hatt premiere under utstillingen i Sandefjord, men Ting Tar Tid. I stedet for å bli vist frem der, ble det første skroget tatt ut av formene.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord Et svangerskap for en sommer

For ni måneder siden sa messegeneral Espen Berg at sommeren kommer til Sandefjord i månedsskiftet mai/juni, under båtmessen Båt&Bryggeliv, Ni måneder senere kom sommerne til Sandefjord, under den nevnte messen – og sammen med 8–10 000 besøkende båtinteresserte.

Båt & Bryggeliv i Sandefjord dokumenterer seilbåtinteresse Null seilbåter i fjor - 30 i år

– Ja, her er det hektisk, det kan jeg love deg. Ordene kommer fra Espen Berg, messegeneral for båtutstillingen Båt & Bryggeliv i Sandefjord, og tidspunktet er en time før messeåpning fredag 30. mai. Hele 30 seilbåter ligger klare til å ta i mot publikum. I fjor var det ingen. Det sier alt om seilbåtinteressen om dagen.

Jeanneau med 30-foter

Sun Odyssey 30i vil bli en stor liten famileseiler, med full komfort. Båten vil få verdenspremiere på Båter i Sjøen.

Lite kaos i «More Chaos»

Brødrene Sundvalls Swan på 56 fot er ikke som andre Swaner Vi har vært om bord.

Lysere, enklere, rettere Ny 43-foter innvarsler ny Bavaria-stil

Når det tyske verftet i dag offentliggjør en ny 43-foter, lanseres samtidig en ny og enklere stil under dekk. Båten erstatter Bavaria 42 Cruiser og «vaktskiftet» finner sted i juni.

Ny kjempekran innviet Tunge løft i Vollen

Det er slett ikke dagligdags å se en 70-foter henge i kranen, men det kan du se i Vollen i Asker, der Oslofjordens største traverskran ble innviet i går. Og det første løftet ble viet 71-foteren SANTANA på 40 tonn.

Bavaria med 43-foter

Dennye Bavariaen får en ny stil under dekk, og skiller seg fra de nye mindre Bavariaene. Båten vil starte en ny trend fra verftet og er alt klar i juli.

Et liv etter døden for TP52

I den overopphetede TP 52 klassen blir båtene ute av stand til å konkurrere i toppen etter et par sesonger. Nå er avdankede TP52 ettertraktet i IRC klassen.

Soldronning på to skrog

Salina 48 er har eget soldekk i hekken og plass til 22 personer om bord. Vi har vært på kveldstur med Oslo-fjordens største seilkatamaran.

Konglig prøveseiling av Xc-45

X-yachts første satsning på turseilermarkedet kommer på vannet 17 juni. Kronprins Frederik får den ære av å seile båten først.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen