Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Seilmessen.no tar opp konkurransen med Sjøen for alle Alternativ seilbåtutstilling med fagprogram

Parallelt med Sjøen for alle-utstillingen har fire seilbåtimportører gått sammen om en konkurrerende seilbåtutstilling; Seilmessen.no. Og ikke nok med det; de kan skilte med flere seilbåter over 30 fot enn på Lillestrøm. Utstillingen åpner i morgen, og den byr også på et fag-program.

Topper-joller i Norge Steps Ahead Yachting utvider

Steps Ahead Yachting, forhandler av Topper-jollene, får med seg seilmaker Peter Høeg på laget. Jollebasen blir dermed i Drammen.

Tidlig vår åpner for prøveseiling under messen

Importøren av Grand Soileil båtene, Briz, en av utstillerne ved seilbåtmessen i Son har tatt konsekvensene av den tidlige våren og tilbyr prøveseiling allerede under messen.

Seilmakerdebatt i Son

Seilbåtmessen i Son går nye veier for å trekke til seg seilerne. Lørdag vil noen av landets fremste selmakere diskutere aktuelle tema.

Båten som gir vann i munnen

Seilas har prøveseilt First 45 i Monaco, og opplevd at hjertet har slått hardere.

Ingen konflikt med Norboat, sier Larsen

Normarsjefen Even Larsen registrerer at Norboat-sjefen Aud Høva ønsker dialog med avhopperne fra «Sjøen for Alle». Selv om artikkelen kan gi inntrykk av konflikt er dette ikke bakgrunnen, sier han.

Nye «Al Cap One» prøveseilt i New Zealand

Heidi og Eivind fra «Empire» fikk teste Sisseners nye regattamaskin sammen med Peer Moberg utenfor Cookson-verftet.

Norgespremiere for trailbar familieseiler

Blant Sjøen for alles seilbåtnyheter er New Classic 700. Seilas prøveseilte båten i forrige uke i Stavanger. Her er rapporten med billedspesial fra båten som stilles ut på stand  B01-04.

Hva skal Falken hete?

Falk-båten har lange tradisjoner i Nederland, men er rykende fersk i Norge. Nå vil forhandlerne ha hjelp fra leserne til å finne et passende navn til nykomlingen.

Ny 40-foter fra Contest

Nederlandske Contest Yachts kommer med en ny modell i år. Contest 40CS blir den minste i serien og skiller seg klart ut fra de større modellene med aktercockpit  og moderne linjer.

Oceanis 31 i over ni knop

Beneteaus nye familieseiler byr på skikkelig seilglede. Vi har prøveseilt båten ved Monaco.

Malö med ny hybridteknologi

Nå begynner også båtprodusentene å engasjere seg i miløkampen. Malö Yachts i Kungsviken er tidlig ute og satser på hybridteknologi i en 46-foter der man kan velge mellom seil, diesel eller elmotor.

Beneteau med enda en ny Oceanis

Oceanis 34 vil bli ferdig i mai, og sannsynligvis bli vist i Norge til høsten. Seilas er i Monaco og tester Oceanis 31 og 37.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen