Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

X-Yachts Norge 10 år Blomstrende jubileum

Med sydhavssus og iført blomsterkranser mottok vertsskapet i X-Yachts Norge sine gjester da bedriftens 10 års jubileum ble behørig feiret i importørens nye anlegg på Nesset i Bundefjorden. Otto Backe var verten in person.

Nytt og brukt i Son

Neste helg blir det nok en gang arrangert båtmesse i Son. Det blir stilt ut både brukte og nye båter.

Utstyr Skuffer unna komposittpropeller

Etter at Tom Osa i Finisterra AS begynte å importere kompositt propellene Kiwi prop i fjor har stadig flere seilere fått øynene opp for de lette og lite turbulens skapende propellene.

Hanse i voldsom vekst

De tok fra oss Fjord og nå tar de Moody fra engelskmennene. Tyske Hanse begynner å bli mektige. Vi har vært på verftsbesøk og sett det en rekke hemmeligheter.

Nye LYS-tall på rekke og rad Pogo Class 40 med LYS-tall 1,58!

Daglig kommer det nå ut nye LYS-tall fra LYS-komiteen i NORLYS – både når det gjelder standard-tall og LYS-tall til individuelle båter. Det fremgår av «nyhetsfeeden» vi har lagt ut her på SEILmagasinet.no (nederst i 3. kolonne). I dag dukket den standard-båten som til nå har fått høyest LYS-tall, opp på listen.

Gjør henteturen til en fornøyelse

Ikke bare er det penger å spare på å hente båten selv, men jomfruturen er også en fin måte å bli kjent med båten på. Forutsatt at  fungerer som forventet.

Hanse 430 i sprek regattaversjon

Hanses husdesignere Judel/Vrolijk har tatt for seg linjene til Hanse 430, gitt den 20% mer seilareale på 1.5 tonn mindre vekt, og vips så har man 430 E Competition, en fullblods regattabåt som ikke skal ligge tilbake for noen

Flytende hytte på to skrog

Store katamaraner er på full part inn også i Norge. Mahé 36  er blant de minste i klassen, men gir likevel mer plass for pengene enn de fleste enskrogsbåter.

Al Capone losset i Antwerpen

Det heteste tilskuddet til den norske havseilerflåten, Einar Sisseners Cookson 50 «Al Capone» har bestått den lange reisen fra New Zealand til Antwerpen. Nå gjenstår siste etappe hjem.

Redningaksjon Full fyr i båt i Bergen

En Jeanneau 45 tok full fyr rett utenfor Bergen torsdag kveld. Eieren og eneste om bord måtte gå i flåten for å slippe unna flammene og røyken, og ble kjørt til legevakten. Brannen ble slukket etter 20 minutter.

Giftfritt bunnstoff fra Sverige

Er det virkelig mulig å fremstille et effektivt bunnstoff som hindrer groe uten å forgifte miljøet? Et svensk selskap mener de har løsningen og de får støtte fra forskningshold.

Stor prisforskjell på bunnstoff

Bunnstoff står sentralt i vårpussen. Vi har sjekket priser, og de varierer sterkt.

Regattaklokker for daglig bruk

Ronstans startklokke blir foretrukket av jolleseilere. Nå kommer produsenen med klokker du ikke trenger å ta av deg når du kommer på land.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen