Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Gode erfaringer med miljøbunnstoff

Sven Jansen fikk i vinter påsmurt Cuprotect på sin båt. Det er bunnstoff som skal holde i ti år. Her er hans erfaringer så langt.

Neste generasjon satellittkommunikasjon

Høyere fart og mindre størrelse er nøkkelord for siste nyheter fra Thrane & Thrane. Nå kan du få bredbånd til sjøs.

Ny septiktankmåler for båter

FM Marin lanserte i fjor Gobius 1. Nå kommer Gobius 4,- en ny og bedre septikktankmåler for fritidsbåter.

Verdens største, høyeste og vakreste

Superyachtmarkedet er i eksplosiv vekst. I Seilas 8 kan du lese historien bak noen av verdens flotteste og mest elegante superyachter.

Ny trailbar turseiler

New Classic 700 er navnet på en helt ny 24 fots seilbåt med senkekjøl, fire sengeplasser og som kan fraktes på  tilhenger.

Fremtiden i min hånd

Forlaget har fått sin første iPhone. Ikke akkurat båtutstyr, men vi tror den viser hva vi vil få av elektronikk i båten om ti år. Alle som er lei av manualer kan glede seg.

Utstyr for langtur: Brems til sjøs

Har du noen gang følt at du trenger en brems når du seiler? Ikke det? Her har du i hvertfall en sjøbrems som i følge den australske oppfinneren skal fungere bedre enn et sjøanker.

Nytt utstyr: Ny type fendere

De oppblåsbare fendrene har dominert fritidsbåtmarkedet i en årrekke. Nå har et italiensk selskap designet en ny type som de håper skal ta over. Fordelene med den nye typen er i hvertfall klare.

Verdens kanskje største serieproduserte katamaran: På hengende håret…

Det gikk på hengende håret å få lirket denne nesten 23 meter lange Privilege 745en ut av produksjonslokalene til Alliaura Marinei les Sables d’Olonne i Frankrike. Men det gikk, og verftet visste hva de gjorde. For dette var produksjonsnummer 3.

Dehler 34 på vannet

Den skulle vært på Båter i Sjøen, men ble ikke ferdig i tide. Båten er en konkurransedyktig utfordrer til den nye X-34. 

Inspirert av havets shorthanded-båter: Ny type sportsbåter på fremmarsj

Shorthandedseiling over store havstrekninger har skapt helt nye båter og revolusjonert formen på seilbåtskrogene. Disse båtene kommer nå for fullt i alle mulige størrelser, ikke bare som Open 60, Open 50 eller Class 40. Nå får du dem også som små sportsbåter ned til fem meters lengde.

Musto er modige

Si din mening. Alle kan nå kommentere Musto seiltøy på deres hjemmeside.

Utstillingspremiere i La Rochelle: Første kikk på nye Harmony 31

La Rochelle (SEILmagasinet): Lillesøster i den franske Harmony-familien, Harmony 31, ble vist for aller første gang under La Rochelle-utstillingen. Publikum fikk dog kun beskue båten utenifra.

Nyhetsbrev

Gå til toppen