Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Som en undervannsradar Boks som ser fremover

Interphases fremoverskuende sonar, SE-200 Sonar Engine, viser hvordan farvannet foran deg ser ut, og signalene er av en slik art at du kan hente dem frem på andre produsenters multifunksjonsskjermer.

Toalett-nyhet Vri og steng dritten ute

Toaletter er vanligvis ikke det mest sexy å skrive om, men nå er Jabsco kommet med en nyhet som kan gjøre en akk så essensiell og nødvendig del av båtlivet både renere og mer bekymringsløst.

Bergen Seil kjøper fem Melges 24 og får agenturet

Bedriften Bergen Seil AS tar nå skikkelig sats og har nå satt fem nye Melges 24 i bestilling. Disse båtene skal seiles av lokale seilere i Bergen. Med dette vil Carl Edvard Jansen og Christian Nærø bygge opp et entype miljø i en allerede etablert klasse i Norge på Vestlandet.

Class Sun Fast 3200 Norway Første Sun Fast 3200 klar for avreise

Den første Jeanneau Sun Fast 3200 er i ferd med å forlate verftet på vei mot Norge. I julen skal den klargjøres og tidlig i januar kan du prøveseile båten.

Rob Humphreys går nye veier Class 40 med markant knekkspant

Det vil til sommeren komme to Class 40er til Norge, og nå for de som måtte gå med slike tanker, ennå et alternativ å velge blant. Rob Humphreys har tegnet en ny modell der han har strukket ideen om knekkspant enda lenger.

Sun Fast 3200 leder avstemningen

Leserne har vist stor interesse for å si sin mening om årets seilbåter. I avstemningen blant Seilas´ lesere ligger Sun Fast 3200 best an med fire dager igjen å stemme

55-foter for det gode liv

Feeling 55 gir turseiling en ny følelse og vises for første gang her i Paris.

Er du sterk nok for Vendée Globe?

På standen til Veolia Environnement kan du måle krefter mot de beste soloseilerne på en vinsjesimulator. Klarer du testen på mindre enn seks sekunder er du på god vei mot å kvalifisere for Vendée Globe-seilasen ifølge Veolia.

Ny bok fra gamle eventyrere Vakkert og tankevekkende om Antarktis

Alle som reiser til polområdene opplever og ser det samme: Isen smelter. Slik var det også for Stein P. Aasheim og Arne Nævra, som var på seiltur i Anarktis for ett år siden, og nå forteller om ferden sin boken «Antarktis – en eventyrlig seilas». De har også lagd en TV-reportasje som kommer i tre episoder på NRK.

Smakebiter fra Paris

I morgen åpner dørene til båtmessen Salon Nautique i Paris. Vi har vært innom og tittet på en del av det som venter publikum på de 150 000 kvadratmeterne de neste ti dagene.

Sjøsatt og prøveseilt Jomfrutur med Landmark 43

Den nye Landmark 43 er sjøsatt og prøveseilt i Dubai. – Jeg er meget godt fornøyd, sier initiativtager og navngiver til båten, Claus Landmark i en film fra jomfruturen du nå kan se på SEILtube.

Julekalender på nett

Gå inn på nettsiden til Båtliv og vinn maritime premier.

Stem på årets seilbåt i Europa

Årets Seilbåt i Europa for 2008 blir kjent 20. januar. Aldri har konkurransen vært så hard og jevn som i år og ryktene om hvilke båter som ligger an til å vinne i de enkelte kategorier svirrer allerede. Nå kan du selv få være jurymedlem og stemme frem dine favoritter. Vi begynner med klassen under 10 meter.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen