Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Rob Humphreys går nye veier Class 40 med markant knekkspant

Det vil til sommeren komme to Class 40er til Norge, og nå for de som måtte gå med slike tanker, ennå et alternativ å velge blant. Rob Humphreys har tegnet en ny modell der han har strukket ideen om knekkspant enda lenger.

Sun Fast 3200 leder avstemningen

Leserne har vist stor interesse for å si sin mening om årets seilbåter. I avstemningen blant Seilas´ lesere ligger Sun Fast 3200 best an med fire dager igjen å stemme

55-foter for det gode liv

Feeling 55 gir turseiling en ny følelse og vises for første gang her i Paris.

Er du sterk nok for Vendée Globe?

På standen til Veolia Environnement kan du måle krefter mot de beste soloseilerne på en vinsjesimulator. Klarer du testen på mindre enn seks sekunder er du på god vei mot å kvalifisere for Vendée Globe-seilasen ifølge Veolia.

Ny bok fra gamle eventyrere Vakkert og tankevekkende om Antarktis

Alle som reiser til polområdene opplever og ser det samme: Isen smelter. Slik var det også for Stein P. Aasheim og Arne Nævra, som var på seiltur i Anarktis for ett år siden, og nå forteller om ferden sin boken «Antarktis – en eventyrlig seilas». De har også lagd en TV-reportasje som kommer i tre episoder på NRK.

Smakebiter fra Paris

I morgen åpner dørene til båtmessen Salon Nautique i Paris. Vi har vært innom og tittet på en del av det som venter publikum på de 150 000 kvadratmeterne de neste ti dagene.

Sjøsatt og prøveseilt Jomfrutur med Landmark 43

Den nye Landmark 43 er sjøsatt og prøveseilt i Dubai. – Jeg er meget godt fornøyd, sier initiativtager og navngiver til båten, Claus Landmark i en film fra jomfruturen du nå kan se på SEILtube.

Julekalender på nett

Gå inn på nettsiden til Båtliv og vinn maritime premier.

Stem på årets seilbåt i Europa

Årets Seilbåt i Europa for 2008 blir kjent 20. januar. Aldri har konkurransen vært så hard og jevn som i år og ryktene om hvilke båter som ligger an til å vinne i de enkelte kategorier svirrer allerede. Nå kan du selv få være jurymedlem og stemme frem dine favoritter. Vi begynner med klassen under 10 meter.

Rett i øret Elektronisk taktiker om bord

Tiny Coach er et ekstra mannskap som kun bruker 1 watt.

Hold buksene oppe Lekre belter med flagg

Buksebelter med signalflagg har vi sett en stund, men det meste kommer fra Østen og kvaliteten varier, for å si det litt pent. Her er imidlertid en kolleksjon fra USA som går utenpå det meste, og da snakker jeg ikke bare om magen.

Ny bok fra Flyt Forlag Forståelige kappseilingsregler

Kappseilingsreglene er for mange en komplett uforståelig materie, men ved hjelp av Flyt Forlags nye bok, Forståelige kappseilingsregler, skal de nå kunne bli langt lettere tilgjengelige.

Brillesystem fra Adidas En brille som løser problemet

Briller som dugger og blir fulle av salt? Skift til kontaktlinser, da vel! Men nei, så enkelt er det ikke for alle brillebrukere. Ikke rent få har en dioptri og/eller en astigmatisme som gjør det mer eller mindre umulig med kontaktlinser.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen