Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Årets presang for KNS-medlemmer Praktverk om klubbhus nr. 1

I anledning Kongelig Norsk Seilforenings forestående 125 års jubileum, presenterte i Henrich Nissen-Lie og hans medforfattere en bok om foreningens klubbhus, Dronningen. Boken er trykket i et begrenset opplag, og bør kunne bli gaveidé nr. 1 for medlemmer av KNS.

Fester på det meste og tåler det meste Teipen som redder alt

Tenk deg en teip som fester på både fet og våt overflate, som tåler sterk varme og som er selvvulkaniserende. Ifølge Harbor Products i USA fins en slik teip.

1400 båter til Paris

Ikke færre en 300 000 besøkende ventes til Salon Nautique International de Paris som åpner dørene førstkommende lørdag.

Slutt på å ødelegge ryggen Kjærkomment ankerspill for mindre båter

Hvorfor skal de som har mindre båten diskrimineres og være nødt til å hale i ankertauet med bare hendene? Lewmar har i alle fall sett i nåde til dem og utviklet en liten juvel til fordekket.

Ny 40-foter fra Tyrkia

Tyrkiske Ege Yat presenterer sin nye Ege 40 våren 2008.

Ny bok om Båtførerprøven

Med et obligatorisk båtførersertifikat på trappene, vil det ventelig dukke opp et «hav» av nye lærebøker som belyser pensumet til sertifikatet. En av de første er «Båtførerboka».

NX1000 Vanntett lomme-VHF for jolleseilere

Nexus er kommet med en ny, liten og vanntett VHF som er myntet på jolleseilere, brettseilere og andre som bruker småbåter.

En aldri så liten genistrek Endelig kontroll over kalesjebøylene

Vi er vant til å slåss med kalesje-/sprayhood-leddene som aldri helt vil det samme som oss. Det har amerikanske Taco Marine gjort noe med, for endelig kommer disse små torturinstrumentene med kuleledd. Problemet borte!

Enkel beskyttelse mot korrosjon

En ny type anode gjør det enklere å beskytte båtens metalldeler mot korrosjon og rust.

Endelig seiler Landmark 43

Etter en lang og krevende utviklings- og byggeprosess kunne endelig  ”Landmark 43” sjøsettes fra Dubai Marina denne uken. Jomfruturen ble seilt i perfekte forhold med 12 – 15 knops vind i farvannet utenfor Dubai.

Fleksibel nyhet fra Laser

Laser Bahia kan både ros og seiles, og passer både som familiebåt og for dem som ønsker litt action.

Spennende nyhet i 34 fots segmentet Salona 34 utfordrer med T-kjøl

Det kroatiske verftet ADboats bygger stadig opp sin serie av Salona-båter. Nyeste modell er Salona 34, og den kan bli en utfordrer til blant annet X-34, Dehler 34 og Elan 340.

Elan 450 prøveseilt for første gang Open-inspirert cruisingbåt med overraskelser

En gruppe norske seilere var de aller første til å prøveseile den nye Elan 450, som tok vannet for første gang denne weekenden. Båten representerer noe helt nytt i floraen av serieproduserte båter, og det slovenske Elan-verftet er det verftet som til nå har latt seg inspirere mest av verdenshavenes Open-båter.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen