Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Lette og planende:: Veien til fart

Kjølbåter er født med et innbygd handikap: Jo mer seil, desto mer stabilitet må de ha i form av kjølvekt. Og større totalvekt hemmer farten. ­Løsningen er å flytte kiloene lengst mulig ned.

Jeanneau Melody 34 og Jeanneau Sun Odyssey 35: Gammelt eller nytt brukt?

Eldre seilbåter er i dag billige, men hvordan er disse båtene mot en nyere bruktbåt? Vi seilte en Jeanneau fra sent på 1970- tallet mot en Jeanneau fra 2000, og vi fikk noen overraskelser.

Til salgs: Restaurert 19,5 kvm-klenodium

Nå kan du få deg en nyrestaurert og vakker spissgatter.

Amel 55: For pensjonistene

Amel 55 er en moderne båt basert på gammel filosofi. Nyheten er bygd på et godt utviklet konsept som fungerer, men kanskje ikke for alle.

Nytt utstyr: Hold på koppene!

Kopper som står stødig er alltid ønskelig i en båt.

Ny vri:: Seilbrett med sitteplass

Nå kan du også sitte og seile brett!

Båten min: ODETTE II: En vakker Ballad(e)

Jeg har avtalt å møte Bror Hagemann på kontoret hans. Kontoret ligger i Frognerkilen i Oslo, er bygd i 1972, velbrukt, med trivelig og lun treinnredning, 30 fot og av merket Albin Ballad.

Mer lokal moro

– Jeg tror seiling har et kjempepotensiale. Der det er ildsjeler som drar i gang, ser vi at det blir aktive miljøer ganske raskt, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

Sikkerhet: Når vannet er kaldt og minuttene teller

Overlevelsesdrakter, redningsvester og elektronisk sikkerhetsutstyr redder liv, men er ikke alltid egnet til å jobbe i. Vi har vært med på test av tre produkter som ivaretar sikkerheten.

Spennende kineser: 31 fot ren karbonfiber

Simonis Voogd har tegnet Far East 31R.

Hemmeligheten er spesialtilpasninger

16 av 20 båter i Vendee Globe hadde autopilot fra B&G. Produktsjef Alan Davis forklarer hvorfor.

Nå kommer bruktbåtene

Med vårsola forsvinner presenninger, og båter gjør seg sexy for nye eiere. Her er noen eksempler på hva du kan få for pengene.

Aldringsbestandig luksusbåt

Å skape en drømmebåt var ambisjonen til Sweden Yachts da C34 ble skapt. For Ingunn Røed og Nils Henrik Mostraum er MIA blitt nettopp det.

Nyhetsbrev

Gå til toppen