Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Drives av solenergi: Trådløse skjermer på masten

De nye maxi-displayene fra Tacktick kan monteres på masten uten å trekke en eneste kabel. De får data via radio, og strøm via innebygde batterier som lades av en solcelle-lader.

Kan oppdatere kart automatisk: Plotter med trådløst Internett

Kartplotterne blir mer og mer avanserte. Touch er navnet på en slik plotter fra Digital Yacht i England med berørings-skjerm, innebygd GPS, AIS-sender og mottager, trådløst Internett og med en høyttaler-stemme som kan fortelle om posisjon, kurs og fart.

Monteres utenpå: Baugpropell uten hull

Mange kvier seg for det: Å lage et digert hull i skroget til en baugpropell. Men det fins rå.

Elan 310 – et spennende veivalg: Havseiler på moderne vis

I kjølvannet av Sun Fast 3200 og inspirert av moderne havkappseilingsbåter, kommer det slovenske Elan-verftet med en spennende høstnyhet: Elan 310.

Ny teknologi for store batterier: For første gang: Lithium-batterier for båt

I følge en pressemelding hevder det nederlandske firmaet Mastervolt å ha utviklet det aller første praktisk anvendbare Lithium-Ion (Li-Ion) batteriet for bruk i båt.

Nytt utstyr: Strømbryter styres med SMS

Mastervolts nye digitale 10-kanalers 10A strømbryter kan fjernstyres fra hvor-som-helst på båten.

Ny variant: VHF-radio med AIS-mottager

Navicom er en stor og kjent produsent av maritime VHF-radioer. RT-650 er betegnelsen på en av deres nyeste modeller for fast montering. Den har innebygd AIS-mottager som blant annet betyr at du bare trenger én VHF-antenne.

Til en tidel av prisen: Rimelige slitedeler til motoren

Enkelte originale motordeler er ofte priset svært høyt. Noen ganger er det imidlertid mulig å finne tilsvarende uoriginale deler til en brøkdel av prisen. Her er et eksempel.

Elektronikk-kjempe på nytt marked: Garmin vil være med i autopilot-markedet

Garmin nøyer seg ikke med å være markedsledende innenfor GPS. Stadig forsøker de å utvikle mer elektronikk for båter. Med sin nye GHP 10 ønsker de også å få en bit av verdensmarkedet for autopiloter.

Ny teknnologi: Digital bilde-prosessering gir bedre radarer

Garmins har nylig presentert sine videreutviklete utgaver av radarene GMR 18 HD og GMR 24 HD, som skal kunne gi høyere oppløsning og klarere bilder, spesielt på korte avstander.

Nytt utstyr: AIS gir fattigmannsradar

Med en AIS-mottager koblet til kartplotteren eller navigasjonsprogrammet på PCen kan du se hvor alle de større fartøyene i området befinner seg. Et eksempel på en slik billig mottager er Nasas AIS Engine 2.

Ny måte å dokumentere seilasen på: Elektronisk loggbok til nytte og glede

Firmaet Weather Dock er kommet med en smart liten boks med en innebygd GPS som kan lagre båtens posisjon hvert sekund. Med denne kan du lage din elektroniske loggbok.

Ny versjon: Norges mest solgte kartprogram med Navionics kart

Kartprogrammet Tiki for PC er sannsynligvis det mest solgte her i landet de siste årene. Nå er det utviklet en ny versjon av programmet for Navionics vektor-kart, som finnes for hele verden.

Nyhetsbrev

Gå til toppen