Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Nye modeller fra Bénéteau: Luksus, lys og harmoni

Targabøyle og et stort, åpent akterskip – det er de mest iøynefallende trekkene ved Bénéteaus nye flaggskip – Oceanis 58. Selv sier verftet at det er en båt med luksus, lys og harmoni.

Bénéteau med nye modeller: 35-foter erstatter to First-modeller

Oppfølgeren til First 40 blir First 35, og også den er tegnet av Farr Yacht Design. Båten kommer inn i First-programmet som erstatter både for First 36.7 og 34.7.

Hanse-overtagelsen er en realitet: Båter under 34 fot nytt fokus for «nye» Dehler

Etter at Hanse Yachts tidligere i år kjøpte konkursboet etter Dehler, vil det velkjente merket nå bli brukt på en serie båter under 34 fot.

Trådløst mann-over-bord-system: Livredder og båtsikring

Det svenske firmaet Aqualiv har spesialisert seg på nød- og sikkerhets-utstyr for maritim bruk. MobWatcher er navnet på deres trådløse Mann-Over-Bord-system.

Kan brukes både i bil og båt: Rimelig multifunksjons GPS

Prisene på bil-GPSer faller kraftig. Enkelte av dem kan også benyttes både med sjø- og topografiske kart. Som for eksempel Garmin Nüvi 500.

I tilfelle tyveri: Sporing-system sender SMS

Aqualiv har en serie med interessante sporing-systemer som kan hjelpe deg med å finne igjen båten din – i tilfellet noen seiler av sted med den uten tillatelse.

Øker motorens driftssikkerhet: Drivstoffilter med vannalarm

En ny type vannutskiller detekterer vann i bensin eller diesel og gir alarm når vann-nivået kommer over et bestemt nivå. Da kan det oppsamlede vannet tappes ut.

Jotron med verdensnyhet: Fremtidens søk- og redningssender

Innovativt. Det mener Jotron er det rette ordet når de skal beskrive firmaets verdensnyhet – en ny AIS-SART – en nødpeilesender basert på digitale prinsipper.

Satser på store båter: Jeanneau lanserer ny serie

Jeanneau 57 blir Jeanneaus nye flaggskip når båten sjøsettes til høsten. Samtidig sjøsetter Jeanneau sin nye serie – Jeanneau Yachts.

Jollekurs for nybegynnere: Gøy med RS Feva!

I sommer arrangerer flere seilforeninger jollekurs for nybegynnere. Den nye tomannsjolla RS Feva er visst veldig populær hos norske barn.

Båter har grunnstøtt i Sverige: Garmin tilbakekaller kart med feil

Garmin har fått spesifikke rapporter om feil i farvannene rundt Sverige og Danmark. Det har medført at  Bluechart g2 og Bluechart g2 Vision nå blir tilbakekalt.

Ny Swan 66 på norske hender: – Den dyreste vi har solgt noensinne

– Dette er den dyreste båten vi noensinne har solgt, sier Jens-Petter Flesvig i Heitmann Marin AS. Båten er en Swan 66S og prisen er mellom 30 og 40 millioner kroner.

Løfterik prøveseilas: Arcona 340 i sitt rette element

– Løfterikt. Båten er i rute. Slik oppsummerer Peter Øye hos den norske importøren Alizé Yachts status etter at nye Arcona 340 er blitt prøveseilt i Stockholm.

Nyhetsbrev

Gå til toppen