Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Ny sjakkel: Lett å løse ut

Wichards nye snap-sjakkel er konstruert for å være lett av vekt og lett å løse ut.

Blåsopp-telt i flere formater

Cockpitteltet til Nautics Europe BV er ikke nytt. Men det er likevel en god idé.

Tau i kroker og sjakler: Ny æra for tauarbeid

Tauarbeid er i ferd med å få en ny storhetstid, men i nye former.

Ny teknologi: Navico med stor radarnyhet

Under METS-utstillingen i Amsterdam kunne Navico presentere, ifølge dem selv, en revolusjonerende nyhet.

50% markedssvikt: Benéteau-verftet reduserer med 7–800 årsverk

Verdens største verft, franske Bénéteau, merker finanskrisen og melder om 50% markedssvikt. Det betyr at de nå reduserer staben med 700–800 mennesker. – Skandinavia er av markedene som går best og hvor oppgangen ventes å komme først, sier Even Larsen hos Normar AS.

Hvilken konstruksjon liker du best?: 18 forslag til fremtidsbåt

Peter Gustafsson - seiler og innehaver av nettstedet blur.se – inviterte i høst designere til å lage sin fremtidsbåt. Nå foreligger 18 forslag du kan stemme på.

Den utvalgte: Kjell Inge Heiberg, Heiberg Rigg AS: Seiler med kongen og rigger for deg

Kjell Inge Heiberg (37) stortrives på alle hav.  Han er en populær mann om bord, enten han trimmer storseil for Kongen, seiler doublehanded eller tur med familien. Men aller mest sørger han for at riggen står som en påla for DEG.

Arrangørens konklusjon etter Sjøen for alle: – Positivt overrasket

– Positivt overrasket, sier Erlend Prytz i NORBOAT etter at Sjøen for alle stengte dørene søndag. 41 000 hadde da vært innom messen og flere utstillere kunne rapportere om bedre salg enn forventet.

Den første prøveturen: Friske tak for Dufour 405

Dufour 405 – en av vinterens seilbåtnyheter – har nettopp hatt sin første ordentlige prøvetur i det våte element. Forholdene var frisk – og rapportene positive.

Vellykket seilmesse i Son: Mange vil kjøpe båt

De norske forhandlerne av Grand Soleil, Dufour, Delphia og Bénéteau-båter i Norge, som sammen arrangerte seilmesse i Son i helgen, er svært fornøyd med besøket. – Våre besøkende er ute etter å kjøpe båt, skriver Petter Antonsen i Delphia Yachts Norge.

Oslofjorden Rundt:: Over 50 seilbåter å se på fem ulike steder

Selv om Sjøen for alle er tynt besatt med seilbåter, kan du likevel ta over 50 seilbåter i øyesyn i nærmeste omegn. I Son, Drøbak, på Nesset innerst i Bundefjorden, i Leangbukta og Vollen i Asker finner du dem. Her finner du den komplette oversikten med alle nødvendige linker.

Populær kåring hos Redningsselskapet: Hvilken båt er Norges nasjonalbåt?

Redningsselskapet har tatt mål av seg til å kåre Norges nasjonalbåt. Det har skapt et stort engasjement. Foreløpig er de midt i nominasjonsprosessen.

Ny serie introduseres i Norge: Moody 41 Classic vises for første gang

Moody 41 Classic  vises for første gang under Sjøen for alle og er en av fem båter Nelson Marine AS stiller ut. Asker-firmaet er derved den seilbåtimportøren som satser hardest på Sjøen for alle.

Nyhetsbrev

Gå til toppen