Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Elektronikk-kjempe på nytt marked: Garmin vil være med i autopilot-markedet

Garmin nøyer seg ikke med å være markedsledende innenfor GPS. Stadig forsøker de å utvikle mer elektronikk for båter. Med sin nye GHP 10 ønsker de også å få en bit av verdensmarkedet for autopiloter.

Ny teknnologi: Digital bilde-prosessering gir bedre radarer

Garmins har nylig presentert sine videreutviklete utgaver av radarene GMR 18 HD og GMR 24 HD, som skal kunne gi høyere oppløsning og klarere bilder, spesielt på korte avstander.

Nytt utstyr: AIS gir fattigmannsradar

Med en AIS-mottager koblet til kartplotteren eller navigasjonsprogrammet på PCen kan du se hvor alle de større fartøyene i området befinner seg. Et eksempel på en slik billig mottager er Nasas AIS Engine 2.

Ny måte å dokumentere seilasen på: Elektronisk loggbok til nytte og glede

Firmaet Weather Dock er kommet med en smart liten boks med en innebygd GPS som kan lagre båtens posisjon hvert sekund. Med denne kan du lage din elektroniske loggbok.

Ny versjon: Norges mest solgte kartprogram med Navionics kart

Kartprogrammet Tiki for PC er sannsynligvis det mest solgte her i landet de siste årene. Nå er det utviklet en ny versjon av programmet for Navionics vektor-kart, som finnes for hele verden.

Nye modeller fra Bénéteau: Luksus, lys og harmoni

Targabøyle og et stort, åpent akterskip – det er de mest iøynefallende trekkene ved Bénéteaus nye flaggskip – Oceanis 58. Selv sier verftet at det er en båt med luksus, lys og harmoni.

Bénéteau med nye modeller: 35-foter erstatter to First-modeller

Oppfølgeren til First 40 blir First 35, og også den er tegnet av Farr Yacht Design. Båten kommer inn i First-programmet som erstatter både for First 36.7 og 34.7.

Hanse-overtagelsen er en realitet: Båter under 34 fot nytt fokus for «nye» Dehler

Etter at Hanse Yachts tidligere i år kjøpte konkursboet etter Dehler, vil det velkjente merket nå bli brukt på en serie båter under 34 fot.

Trådløst mann-over-bord-system: Livredder og båtsikring

Det svenske firmaet Aqualiv har spesialisert seg på nød- og sikkerhets-utstyr for maritim bruk. MobWatcher er navnet på deres trådløse Mann-Over-Bord-system.

Kan brukes både i bil og båt: Rimelig multifunksjons GPS

Prisene på bil-GPSer faller kraftig. Enkelte av dem kan også benyttes både med sjø- og topografiske kart. Som for eksempel Garmin Nüvi 500.

I tilfelle tyveri: Sporing-system sender SMS

Aqualiv har en serie med interessante sporing-systemer som kan hjelpe deg med å finne igjen båten din – i tilfellet noen seiler av sted med den uten tillatelse.

Øker motorens driftssikkerhet: Drivstoffilter med vannalarm

En ny type vannutskiller detekterer vann i bensin eller diesel og gir alarm når vann-nivået kommer over et bestemt nivå. Da kan det oppsamlede vannet tappes ut.

Jotron med verdensnyhet: Fremtidens søk- og redningssender

Innovativt. Det mener Jotron er det rette ordet når de skal beskrive firmaets verdensnyhet – en ny AIS-SART – en nødpeilesender basert på digitale prinsipper.

Nyhetsbrev

Gå til toppen