Søk i arkivet

Seilbåter og utstyr

Belamarin AS vokser: Blir Raymarine-distributør i Sverige

Belamarin AS er en stor Raymarine-forhandler i Europa. Fra 1. september blir de enda større.

Ferske importtall for seilbåter: Stort fall, men klar oppgang igjen

Importtallene for seilbåter viser en bråstopp i salget i november og et dramatisk fall på 70%. Nå viser imidlertid tallene at det går oppover igjen. SEILmagasinets ekspert på området, Arve Halseth, forklarer:

Öppna Varv 2009: Malö og Calder med ny hybridmotorløsning

På Orust kan du i år snakke med forfatter Nigel Calder om hans nye hybridmotorløsning på NADA IV (Malö 46). Orust åpner sine verft og viser 25 verdenspremierer.

Dufour 40e: Følger opp i ny Dufour-stil

Helt på tampen av juli lettet det franske Dufour-verftet på sløret og viste frem sin nye Dufour 40e. Det er en helt ny modell som følger opp i stilen til Dufour 34e og Dufour 45.

Hanse-oppkjøp av Dehler: Hanse-verftet satser på to Dehler-fronter

Det begynner nå å avtegne seg en filosofi bak Hanse-verftets oppkjøp av konkursrammete Dehler. Nå skal det satses på to fronter.

Navionics mobile: Kart til mobilen

Det italienske firmaet Navionics har utviklet en ny programvare som kan hentes og installeres gratis, og som gjør det mulig å laste ned kart på mobil-telefonen. Foreløpig synes det kun å være mulig på iPhone.

Navicom RT-311: Robust håndholdt VHF-radio

En bærbar VHF kommunikasjonsradio kan være nyttig. Dessuten er den billig. Et godt eksempel på en slik radio er Navicoms nye RT-311.

Navionics: 3D-kart gir opplevelse av å fly

Navionics har nylig kommet med en ny programvare for kartplottere som de kaller TurboView, og som skal kunne gi brukeren muligheten til å se på kartet som om man satt i et luftfartøy.

Tacktick: Trådløs NMEA-informasjon

Har du noen gang lurt på hva dybden er, når du står på fordekket og styrer ankerspillet – uten å gå tilbake til cockpiten? Eller hva vindstyrken er når du er under dekk?

Scanstrut: Forenkler instrumentmontering

Det engelske firmaet Scanstrut produserer forskjellig typer stativer og beslag  for montering av utstyr om bord. En av årets nyheter gjør det enklere å montere plotter og andre instrumenter akkurat der du ønsker dem.

Smarter Track: Se og bli sett med AIS

Flere og flere har installert en AIS-mottager i båten, og dermed kan de se andre – spesielt de større – fartøyene på kartplotteren. Med denne klasse B AIS-transponderen kan andre se din båt på sine plottere.

Seiwa: Multifunksjonsplottere til varierende pris

I forbindelse med at SEIWA Marine feirer 25 års jubileum, introduserer de sin nye SW-serie med kartplottere – hvor enkelte også kan brukes som ekkolodd og/eller radar.

Nyhetsbrev

Gå til toppen