Søk i arkivet

Seilbåttester

Test fra arkivet: Nauticat 37 Familievennlig finne for helårsbruk

Skal man først prøveseile en helårsbåt, er det naturlig å velge seg ruskevær eller kulde fremfor solskinn og lett bris. En iskald oktoberhelg syntes derfor perfekt for å sjekke Nauticat 37’s kvaliteter.

TEST FRA ARKIVET: Sweden Yachts 45 Elegant turbåt med kurs for fremtiden

Nye Sweden Yachts 45 er en rask og elegant turseilbåt. Verftet har sett fremtiden i øynene og utstyrt den med en selvslående fokk. I USA er båten kåret til Årets Båt, og prøveseiler Henrik Hansen kom begeistret tilbake.

Test fra arkivet: Beneteau First 40.7 Kjappe fot for pengene

Cruisingversjonen av First 40.7 har en rekke smarte løsninger og du får mange kjappe fot for pengene i denne Bruce Farr-båten.

TEST FRA ARKIVET: Hallberg-Rassy 37 Rask cruising i komfort

Hvorfor i alle verden vil Hallberg-Rassy skifte ut sin største suksessbåt med en ny modell? Bedre plass, bedre seilegenskaper og noen fine små ekstra løsninger som har kommet i løpet av de 15 årene som har gått siden 36 foteren kom på markedet. Verden går fremover – og det gjør også den nye Hallberg-Rassy 37.

Test fra arkivet: Jeanneau Sun Odyssey 36i Helt all right

Jeanneau Sun Odyssey 36i er avløseren til suksessbåten Sun Odyssey 35, og vår prøvetur viste at den er en verdig arvtager som har litt mer av det hele. Det gjør båten helt all right.

TEST FRA ARKIVET: SwedeStar 370 Velutstyrt kvalitetsbåt

Med 13 kontrakter i boks har markedet tatt vel imot SwedeStar 370 som ble lansert sommeren 2006. Vi er ikke overrasket.

Test fra Arkivet Grand seilfølelse, stor bokomfort

Med Grand Soleil 40 har designerduoen Botin & Carkeek levert en skikkelig seilbåt som gir bortimot maksimal seil- og boglede i 40-fotsklassen.

Test fra Arkivet: Bavaria 43 Cruiser bestod prøven

Det blåste kuling og 92 kvadratmeter seil ble redusert til to små «lapper». Bavaria 43 Cruiser fikk kjørt seg, men etter SEILmagasinets mening bestod båten prøven. At den er praktisk under dekk gir opplevelsen et ytterligere pluss.

BÅTEN MIN: DEHLER 31 Solid og praktisk 31-foter

Larssen og Mauuarin kjøpte en brukt Dehler 31 fra 80-tallet, og de fikk en båt som ideell for dem.

BRUKTBÅT: Jeanneau Sun Odyssey 35 Den ideelle familiebåten

Godt med plass, tre lugarer, enkel å håndtere og billig. Mange til salgs. Er det noe poeng å velge en annen bruktbåt for familieseilturer?

Aira 22, Domani S30, Saffier SE 37 Tre ulike dagseilere

Båter til kos på fjorden – fra det enkle og billige til det avanserte og kostbare. Vi har seilt tre båter bygget i Nederland for gode sommerdager i Norge.

Hanse 430 Turbåt som biter fra seg

Hanse 430 er en turbåt med storbåt­følelse. Solid bygget, med et moderne skrog og mye seil, har den også vist seg rask på regattabanen.

Bavaria 38 Cruiser Vellykket oppgradering

Test fra arkivet, publisert i Seilas 3-2008. Nye Bavaria 38 er en forbedret versjon av volumselgeren på 37 fot. Vi prøveseilte båten utenfor Bergen i februar og konstaterte få overraskelser.

Gå til toppen