Kamp om OL plass i Laser
Kamp om OL plass i Laser

Kamp om OL plass i Laser

Norge har sikret kvoteplass i Laser til OL regattaen i Qingdao, men hvem som skal seile med norsk flagg på brystet er ennå ikke klart.

Publisert

Kristian Ruth og Stian Tuvs kamp om OL-billetten starter søndag 16. mars under Prinsesse Sofias Cup på Mallorca.

– Det er naturlig at denne kampen står mellom Ruth og Tuv, sier Sportssjef i Seilforbundet Espen Guttormsen. Han sier videre at kandidater som Mathias Mollatt, som vant VM for Europajolle også kan blande seg inn i denne kampen. Han er en god lettvindsseiler, og det er et fortinn, i og med at seilaser som arrangeres over 10 knop ikke vil telle med som kvalifiseringsregatta til OL. Dette er uttakskriterier som Norges Seilforbund har satt opp.

- Det avgjørende for hvordan resultatene fra denne regattaen blir, er hvordan den enkelte seiler takler den mentale delen av uttakningen, sier Guttormsen. Kristian Ruth og Stian Tuv har trent sammen i Australia i hele vinter, er gode treningskamerater og har samarbeidet om å bli bedre.

Det er en stor flåte med norske seilere som deltar i regattaen i Palma. – Vi har deltagere i Laser, Laser Radial, 49er, Yngling, Finnjolle, 470 damer og RS:X, forteller Espen Guttormsen. På spørsmål om hvilke klasser vi har best sjanse svarer Guttormsen: 49er, Ynglingen, Finnjollen og Laser Radial.- 49eren med Christopher Gundersen og Frode Bovim har mulighet til å seile medaljefinale, Ynglingen med Siren Sundby, Alexandra Kofoed og Lise Birgitte Fredriksen har sjanser til å komme blant de topp fem, samt at Peer Moberg i Finnjollen bør ha mulighet til å plassere seg blant de tre beste, mener Guttormsen.

Videre har Laser Radialjentene med blant andre Cathrine Gjerpen og Anette Melsom Myhre muligheter til å få gode resultater i regattaen, avslutter han. Regattaen avsluttes fredag den 21. mars med medaljefinale.

Powered by Labrador CMS