Søk i arkivet

Kommentarer

Kommentarer

Seilernes verden Rekruttering

At rekruttering er satt på dagsorden vil forhåpentlig frembringe mange nye ideer og tanker rundt temaet og bidra til at man rundt om i seilforeningene ser på rekrutteringsarbeidet sitt med nye øyne.

Seilernes verden Bølgestøy

Det fins mange typer støy ute på fjorden. Bølger kan også støye.

Seilernes verden Dette landet

Vet vi egentlig hvor flott det er å seile i dette landet og hvor verdifullt det er?

Seilernes verden Multitasking

Muligheten til å informere omverdenen om hva vi driver med er bedre enn noensinne. Men når informasjonen mottageren?

SEILERNES VERDEN Båt-kjærlighet

Kjærligheten mellom en båteier og båten kan ha mange årsaker. Felles for dem er at båndene ofte er veldig sterke.

Seilernes verden Engasjement

Det trengs engasjement for å skape aktivitet, men det trengs også engasjement blant dem som er brukere av aktivitetene. Dessuten – aktivitetene må være de rette for å skape engasjement.

Seilernes verden Nyttårsønsker

Å stille seilforeningene spørsmål om hva som er deres ønsker, håp og mål for 2017, har vært en interessant prosess. Det har gitt et innblikk i hvilke lokale forhold foreningene er opptatt av og hvilke utfordringer de har.

Seilernes verden Taktskifte

Omveltningene skjer raskt både i seilbåt- og mediabransjen – og kombinasjonen er utfordrende.

Seilernes verden Tapt frihet

Hvorfor i all verden skal det da være båter der ute på sjøen som skal ha lov til å gå i 50–60–70 knop? I mørket?

Seilernes verden Genuint gøy

Det er viktig at det blir gitt større rom og mer aksept for å seile hva man synes er genuint gøy.

Seilernes verden Sesongåpning

Heldige er vi som nå står foran en hel sesong med seiling!

Seilernes Verden Opplevelser

Vi oppsøker sjøen for å få opplevelser, enten det er for å seile på tur eller delta i regattaer.

Seilernes verden Plast i fjæra

Ser du plast i fjæra, så plukk det opp. Da er det ennå ikke blitt til mikroplast som skader fugler og fisk.

Seilernes verden Kurs mot 2016

Det er fortsatt mange seil å se på fjorden, og så lenge det er isfritt, vil de nok også bli å se gjennom hele vinteren. Båter med varme og komfort har gjort det mulig å gjøre seiling til en helårsaktivitet, men ennå velger langt de fleste å dekke til båtene og gå i hi. Vinteren har jo også sine snørelaterte aktiviteter som nordmenn flest elsker.

Seilernes verden Nytenkning

Det slo meg da jeg skulle gjøre opp statistisk status for besøket på seilmagasinet.no i september, at alle de best besøkte sakene handlet om nye tilbud eller nytenkning.

UTKIKKEN Seilbåter på nye eventyr

Alle bransjer påvirkes for tiden av store endringer i forbrukeratferd og ny teknologi. Dette gjelder også seilbåtbransjen, der markedet for katamaraner og charterseiling er i vekst.

MITT HAV En fremmed fugl

Foiling er kult, men gir det seilsporten det nødvendige løftet? Jeg har fulgt direktesendingen fra Star Sailors League og SailGP, og kan ikke si at seks hypermoderne foilende katamaraner gir noe særlig mer spennende TV enn Star, konstruert før første verdenskrig. Det er likevel to helt ulike sporter.

Kommentar Hvilken av disse er den tøffeste?

America’s Cup eller SailGP? Den kuleste klassen vil få de kuleste seilerne.

UTKIKKEN Båten trives best i vann

Etter tidenes sommer med sol og varme, tikker klokken ubønnhørlig mot høst og opplag. Den siste tiden har det vært en debatt om lagring av seilbåter på land, og i denne utgaven av SEILmagasinet har vi en større artikkel om temaet.

MITT HAV På kollisjonskurs

I sommer har jeg reflektert over hvor mange som egentlig kan vikepliktsreglene på sjøen. På fine sommerdager kan båtene oppleves som småbarn som spiller fotball på løkka. De løper i alle retninger, men det er sjelden noen treffer hverandre. De små holder seg unna de store. Det er ingen regler, men likevel går det som regel bra.

UTKIKKEN Nærmere naturen

Nærhet til naturen og frihetsfølelse er de viktigste grunnene til at folk velger båtlivet, ifølge båtlivsundersøkelsen, som nylig ble lagt frem.

Min mening Seiling som friluftsliv på sjøen

Hvordan få flere seilere? åpent brev til Morten Jensen  fra Henrik Torgersen. Han mener vi bør utvide fokus fra regattaseiling til friluftsliv

Seilernes verden Om å dele kunnskap

Nærmere 70 mennesker måtte tilsammen til for å seile båten ANNE MARI i etapper tur-retur Antarktis, og for å få delta, stilte skipperne – de var to – tre krav som måtte oppfylles.

Seilernes verden Altoppslukende oppmerksomhet

Sommeren er tid for nytelse, vinteren for engstelse. Om høsten utsetter vi, om våren fremskynder vi. Syklusen er unektelig knyttet til båten – og vårt forhold til den og båtlivet.

Seilernes verden Et nytt perspektiv

Nytt år gir nye muligheter, men arkene er slett ikke blanke. Seiling i Norge har en lang tradisjon, og med tanke på fremtiden har man et godt fundament å bygge på. Fundamentet må imidlertid ikke være til hinder for utviklingen.

Gå til toppen