Et helt vanlig klubbmøte

Kong Harald forteller om TP 52-seiling
Kong Harald forteller om TP 52-seiling

Kong Harald forteller om TP 52-seiling

Publisert

Klubbkvelden står beskjedent plassert i KNS’ oversikt over medlemsmøter, og selv karakteriserer klubbsjef Lars Knudsen medlemsmøtet med kongen slik:

«En helt uvanlig foredragsholder på en helt vanlig klubbkveld».

Helt vanlig blir nok neppe denne kvelden. For det første er det ikke ofte Kongen i egen person holder foredrag om sin seiling lenger, og for det andre vil alle dem som en gang har opplevd at kong Harald som foredragsholder innen seiling, vite at det vil komme til å bli en spennende og interessant historie han kommer til å fortelle.

Å seile i den avanserte, raske og ikke minst tette Transpac 52-klassen der verdens fremste seilere med atskillige OL-, America’s Cup- og Volvo Ocean Race-meritter har samlet seg, er kun en håndfull nordmenn forunt. Kongens FRAM-lag er amatørene i dette sirkuset, men den glade gjengen fra nord har gang etter gang vist at de kan hamle opp med alle proffene.

At det blir spennende å høre om dette eventyret, er hevet over tvil. Og å høre det med kong Haralds egne ord, gjør det enda mer interessant.

KNS tar dog et aldri så lite forbehold om møtet: «H.M. Kongen har satt av kvelden, men dersom noe uforutsett skulle skje, kommer uansett et av mannskapene til å være tilstede», heter det.

Så foredrag blir det – uansett.