Søk i arkivet

XO 270 CABIN
XO 270 CABIN 

Fotobåt i Færderseilasen

Du vil se den sno seg mellom båtene i Færderseilasen med fotografer om bord. Det er den samme båten som America’s Cup har valgt som mediabåt. Finske XO 270 Cabin.

America’s Cup pågår på Bermuda akkurat nå, og det hele skal avgjøres i slutten av juni. Presse og media følger seilasene der i en flåte av XO-båter. Stolt kunne XO Boats Oy i Finland tidligere i år fortelle at deres båter var valgt av arrangørene som presse- og arrangørbåter.

– America’s Cup Event Authority vil benytte fire XO 270 Cabin til den internasjonale pressen som vil være til stede under dette ikoniske arrangementet der det seiles om verdens eldste og mest prestisjefylte trofé i internasjonal sport. I tillegg vil XO DFNDR bli benyttet som bøye- og arrangementsbåter, mens en XO 360 og en XO Cruiser vil frakte VIP-personer dit de skal, lød nyheten om samarbeidet i en pressemelding som ble sendt ut i januar.

Uten sammenligning for øvrig – under årets Færderseilas vil SEILmagasinet benytte en tilsvarende båt som reportasjebåt.

Direktør Dan Colliander i XO Boats Oy sa det slik da America’s Cup-samarbeidet ble offentliggjort:

– Vi er beæret over å kunne samarbeide med America’s Cup på seilsportens aller største arena. Regattaen er ikonisk, overbevisende og nyskapende, akkurat som eiere av XO-båter erfarer at deres båter er.

[Saken fortsetter under videoen]

KLER AMERICA’S CUP

Mer enn i noen annen regatta spiller teknologi, innovasjon og nyskapende ingeniørkunst en svært sentral rolle i America’s Cup. Dette er verdier som også XO Boats har som ledetråd når båtene som det finske verftet produserer, blir designet og skapt. Dette bærer båtene preg av, og derfor mener Colliander at XO-båtene er så godt egnet til oppgavene de er satt til i America’s Cup.

XO-båtene kler kort og godt hele settingen, miljøet og atmosfæren som utspiller seg for publikum over hele verden, som nå følger seilasene.

– Vi føler oss trygge på at den internasjonale pressen som er tilstede på Bermuda og ute på sjøen vil bli positivt overbevist over disse båtenes design og egenskaper, og at båtene vil bidra til å gjøre America’s Cup-erfaringen enda mer minnerik, sier Colliander.

NORSKE FORHOLD I FÆRDERSEILASEN

SEILmagasinet uttaler at de ser frem til å kunne benytte samme båt i Færderseilasen som de store gutta på Bermuda bruker i America’s Cup. For dem er det viktig å ha en best mulig arbeidsplattform som kan bidra til å gi dem de beste bildene, samtidig som de skal kunne sende informasjon ut på internett mens seilasen pågår. For det er på internett Færderseilasens største publikum er.

[Saken fortsetter under bildet]

XO 270 CABIN

XO 270 CABIN

Redaksjonen i SEILmagasinet fremhever at det er viktig at fotografen om bord kan komme seg kjapt rundt i båten for å finne de riktige vinklene i forhold til motivene, og at ikke noe utstyr eller utstikkende detaljer på båten er i veien for kameralinsen. Etter å ha kikket på XO 270 Cabin, ble det uttrykt begeistring for at man kan komme seg ut og frem foran styrhuset gjennom en dør i front, og at tilgangen til det store akterdekket er enkel.

At de har et tørt sted hvor de kan rigge til en mac-ene sine og annet utstyr, slik at de kan redigere bilder og filmer, skrive tekster og formidle det hele ut på internett mens de er underveis og i sentrum for begivenhetene, synes redaksjonen også er et godt utgangspunkt.

De håper dessuten at båten skal tåle å være ute ved Tristeingrunnen selv om det skulle blåse kuling og være tøff sjø der. Det er under slike forhold de aller beste bildene blir skapt.

Fotofangsten etter Færder’n vil avsløre hva de har fått til.

[Saken fortsetter under bildet]

XO 270 CABIN

XO 270 CABIN

OPPLEV SPEKTAKULÆR SEILING I 50 KNOP

– Vi er stolte av at America's Cup har valgt XO Boats som offisiell samarbeidspartner, og vi  har i samarbeid med Naust Restaurant i Leangbukta, der vi i Giramar AS holder til, etablert en America's Cup Lounge. I vår lounge vil du kunne se Live Feed fra Bermuda hver dag under hele arrangementet, forteller Andreas Wettre.

– Her kan du ta med deg familie, kunder, gode venner, seilforeningen og andre til et «etter-jobb» treff med noe godt å drikke – eller nyte en bedre middag foran storskjermen med fart og spenning fra Bermuda, sier han.

Du finner mer informasjon om XO hos Giramar AS.

Gå til toppen