Annonsørinnhold

JOLLEUTSTYR: Torbjørn Wold (36) startet Jolleutstyr.no med hjemmesnekret nettside og et enkeltmannsforetak fra gutterommet da han var 22 år.

Tok Laser-agenturet tilbake til Norge

Norske Jolleutstyr.no AS fikk i 2014 tildelt agenturet for Laser Performance. Det har betydd flere norske laserseilere, og en god tilvekst til OL-klassen.

Publisert Sist oppdatert

– Markedet har respondert positivt, og flere av kundene tilbakemelder at de syns det er flott at vi har båter og utstyr tilgjengelig i Norge igjen, forteller Torbjørn Wold. Han er daglig leder i Jolleutstyr.no AS og har jobbet hardt for å få agenturet til Norge.

Torbjørn Wold har over de 14 siste årene bygget opp Jolleutstyr.no AS. Firmaet er nå blitt desidert størst i Norge på utstyr til seiljoller. Fra i år leverer også Jolleutstyr.no AS større «seiljoller» helt opp til 30 fot.

Følger terminlistene

– Jolleutstyr.no er hovedsakelig en nettbasert virksomhet, men i sommerhalvåret følger vi terminlistene og er til stede under de fleste av Norges Cupene og mesterskapene, både til Optimist- og Laserklassen, forteller Wold.

Han legger vekt på å være tilstede i miljøet, og å ha god kunnskap om hvilke behov seilerne har. Selv begynte han sin seilkarriere da han var sju år gammel, og mye tid i ungdomsårene gikk med til Norges Cuper og mesterskap i Optimist og Europajolle. Han så et behov for å ha utstyr lett tilgjengelig.

– Miljøet er lite og seilere er kresne, noe de også skal være. En god seiler vet akkurat hva han eller hun trenger av båt og utstyr for å trene optimalt og bli best. Og det er dette vi har jobbet fram over flere år for å kunne levere. Da er det ekstra gledelig at Jolleutstyr.no AS endelig kan tilby Laserbåtene, sier Wold.

VOLUM: Sedna 24 er overraskende stor under dekk.

Prisgunstig familiebåt

Jolleutstyr i Haugesund tar inn prisgunstige seilbåter fra Polen, en 24-foter til 350 000 kroner. Båten har senkekjøl, og kan transporteres på en henger. Prisen er inkludert seil, men uten påhengsmotor, bunnstoff og transport til Norge.

Innredningen er imponerende. Her er det forpigg, salong og en diger køye akter. Eget toalettrom er også på plass. Den utstilte båten har Porta Potti som er ekstra utstyr. Det er også muligheter for å installere en pumpedo, men da uten septikk.

350 000 er billig for en ny båt med bomuligheter. Båten er større under dekk enn en 28-foter fra 70-tallet. Den har også en mer praktisk cockpit, og seiler sikkert også OK. Du får helt klart en mye større båt brukt, men om du ser på prisen du må betale for å eie en slik båt over noen år, sammenlignet med en båt fra 80-tallet, så er det kanskje en god ide å kjøpe nytt.

 

Du finner Jolleutstyr her

 

Fakta om Jolleutstyr.no AS

Torbjørn Wold (36) startet firmaet med hjemmesnekret nettside og et enkeltmannsforetak fra gutterommet da han var 22 år. Mye hard jobbing og en brennende interesse for seiling og båter har hele tiden vært drivkraften for å bygge opp firmaet. I dag er Jolleutstyr.no AS blitt en vesentlig aktør i jollemiljøet, og omsetningstallene peker oppover. Visjonen for firmaet er å tilby jolleseilere de båtene og det utstyret de har behov for. Torbjørn Wold har full jobb innen shipping ved siden av Jolleutstyr.no AS.

 

LASER: Laser er en populær jolle som brukes med tre ulike rigger, avhenging av seilerens vekt og alder.

Fakta om Laser Performance

Laser Performance tilbyr mange ulike typer joller i tillegg til den mest kjente Laser. De fleste andre er rotasjonsstøpte, noe som gir en solid og holdbar båt.

Bahia er den perfekte familiebåten med eller uten Genaker. Stødig og fin med plass til 4-5 personer.

Bug for den minste for de som skal kose seg på hytta eller seile regatta i seilforeningen. Leveres i to ulike utgaver; Standard og Race.

Vago er en jolle som vil komme for fullt om noen sesonger. Dette er en klasse som enten seiles med en person i trapez eller to mann. En mann i trapez styrer da både storseil, forseil og genaker. En ekstrem båt for de som ønsker fart og spenning.

Club 420 er en nykomling hos Laser Performance og det satses stort for å få flest mulig båter ut til seilforeningene. En trapesbåt med spinnaker som er enklere og mer solid enn den internasjonale 420-jolla. 

Dart 16 er Laser Performance sin katamaran, med sin 7,5 meter lange mast gir den et godt skyv i sjøen for å oppnå maksimal fart i enhver situasjon. 

 

RIB: Tornado bygger båter til det profesjonelle markedet fra 14-40 fot.

Fakta om Tornado Boats

Jolleutstyr.no AS har og agenturet på Tornado Boats som leverer RIB’er til det profesjonelle markedet fra 14-40 fot. Båtene brukes flittig i seilforeninger og event byrået langs hele norskekysten, men trives kanskje best ute i det åpne hav. Tornado RIB’er er laget for å være de beste i klassen, derfor bruker vi de beste materialene på Tuber og i produksjonen. Der de fleste gjerne bruker Hypalon som er et meget sterkt materiale, går Tornado et steg videre og bruker PU eller Polyurethan. Dette er 10 ganger mer slitesterkt og dobbelt så motstandsdyktig mot gjennomtrengning mot Hypalon. I tillegg støpes konsoll og seter fast i skroget for å unngå at deler beveger seg over tid. Alle Tornado sine båter bygges etter kundens ønsker både med tanke på utforming, fargevalg og ønsker utstyr ombord. Fordi dette varierer veldig fra kunde til kunde i det større segment må alt bestilles, noe som gjør at de som ønsker båt til 2018 sesongen må bestille nå.